• negresco

Vi har opplevd ekte luksus på Le Negresco

Familiedrevet hotell med eleganse – en hyllest til fransk kultur

NICE: Den franske rivieraen virker som et fyrtårn for all verdens rike og berømte. Begivenheter som filmfestivalen i Cannes i mai og Formel 1-showet Monaco Grand Prix i slutten av mai tiltrekker både global oppmerksomhet og hundrevis av vakre og kjente mennesker fra en velkledd elite som ofte samles i flokker langs den solfylte kysten av Cote d’Azur. Som et naturlig samlingspunkt, et smellkyss i midt i alle begivenheter, ligger Le Negresco Hotel i Nice. Bokstavelig talt i aktivitetenes sentrum, som den siste bastion av uavhengige palasser i denne regionen av Frankrike.

Dette familiedrevne hotellet er en stolt hyllest til fransk kultur med flere hundre år med fransk kunst som dekorerer vegger i haller og korridorer. Ms Augier, hotellets eier, har nøye valgt nesten samtlige av hotellets samling av 6000 kunstverk. Midtpunktet i denne vakre hotellet er en fantastisk lysekrone i Versailles Salon, som består av 16.800 krystaller. Det finnes kun to slike lysekroner i hele verden, den andre henger i Kreml.

Beliggenhet:
Le Negresco Hotel ligger majestetisk til langs den berømte Promenade des Anglais i Nice. Sentralbanestasjonen er kun 10 minutters spasertur unna og bussen til flyplassen stopper rett over gaten. Den sentrale beliggenheten er perfekt for å utforske barer og restauranter i Nice samt reise opp og ned langs solkysten.

Atmosfæren:
Le Negresco utstråler en aura av sofistikert eleganse. Hotellet tiltrekker den globale eliten, særlig de med sans for kunst og kultur. Til tross for berømmelse og tilbud om oppkjøp har hotellets eier valgt å fortsette med en atmosfære av gammeldags dekadanse, selvfølgelig blandet med alle moderne fasiliteter som er avgjørende for dagens 5-stjerners hotell.

Rommet:
Alle 96 gjesterom og 21 suiter på Le Negresco er innredet med luksuriøse stilmøbler og alle har sin egen unike stil. Rom og suiter med havutsikt, vinduer som går fra gulv til tak gir en nærhet til Cote D’Azur. Wi-Fi er gratis og tilgjengelig i alle rom.

Servering:
Le Negresco er stolt over å kunne tilby en restaurant med to Michelin-stjerner, nemlig «Le Chantecler» under ledelse av kjøkkensjef Jean Denis Rieubland. Mye av råvarene er hentet fra lokalområdet og kjøkkenet er selvfølgelig fransk. En mer uformell profil har La Rotonde Brassiere, som kan sammenlignes med tema hentet fra en karusell på det 18. århundre. På dagtid velger mange å sitte ute på terrassen og nyte mat med utsikt til stranden og Middelhavet.

Pluss:
Le Negresco er et hotell som også gir en unik kulturell opplevelse og smak av fransk kunst og kulturarv. Beliggenheten er førsteklasses med vakker utsikt over havet – og vanskelig å slå.

Minus:
Jeg var litt skuffet over frokosten. Utvalget var begrenset og ingen kokk var på plass for å steke egg eller pannekaker, kun forhåndslagde mat.

Les mer om Le Negresco

About the Author:

Jeg er fra Kenya og studerer for tiden medisin i Irland. Når jeg ikke studerer vil du mest sannsynlig finne meg på reise eller i en bohemsk kaffebar hvor jeg prøver å ta fancy bilder.

En kommentar

  1. Per Hagen januar 30, 2021 kl 11:52 - Svar

    Negresco er et gammelt hotell på promenade des anglais i Nice. Gjør seg bra på foto utenfor. Jeg har ikke råd til å bo der. Plenty av høy standard hoteller langs stranda mot gamlebyen (vieux Nice).. Stranda er for det meste privat eid for utleie. Ikke sand som i Spania. Men små steiner. Slipper sand i sko og inn på badet. Anbefaler spesialsko for svømming. Havet vakkert og blått. Flyplassen like ved Nice. Bra med nesten gratis busser. Glem ikke å spise blåskjell og frosk. Nice har vært del av Italienske riviera fra Genova. Har påvirket mat kultur. Salat Nicoise. Bon appetit.

Legg igjen en kommentar