Events i Kroatia

desember 14, 2021
Sist endret 
desember 14, 2021

Zagreb

Zagreb Marathon
Den største maratonløp i landet starter på en søndag i oktober 2016 med start kl 10 på Ban Jelačić Square og er åpen for løpere i tre ulike distanser: Maraton, halvmaraton og et kort løp alle kan klare.

Istria
Området er en oase for matelskere
Hvor: Nordvest Istria
Når: Oktober til januar

Om vinteren arrangeres skalldyr-dager fra midten av februar til slutten av mars. I denne perioden kan man smake på det aller beste fra havet og matoppskrifter med kamskjell, blåskjell, warty (saltvanns musling), Noa-skjell, svart kamskjell og østers. Matelskere vil oppleve den spesielle sjømat-smaken supplert med istriske viner og områdets beste olivenolje.

Asparges.
Asparges resultater event i lokale restaurantmenyer med en av de sunneste og mest smakfulle ville planter som finnes i Istria. Gourmet kreasjoner skal tas prøver ved hjelp av asparges som hovedingrediens inkluderer bruk den i risotto, salater og i krem ​​supper. Plukke fersk asparges så snart den er i sesong i løpet av de første dagene av våren skaper ganske et mylder av aktivitet blant lokale innbyggere.

Flyndre-dager
Tidlig høst starter det store flyndrefiske på sjøen og Nordvest Istria tiltrekkes elskere av fisk av høy kvalitet, enten det gjelder sole, brosme eller havabbor. Det er også mulig å delta på eksklusive matkurs for å lære å tilberede lokale retter på ulike måter – som Carpaccio eller som en suppe, med gnocchi, ravioli eller rett og slett bare grillet.

Blekksprut
Adriaterhavets blekksprut er en ekte delikatesse, og gjester setter pris på blekksprut-dagene, et arrangementet som starter i begynnelsen av vinteren – altså den viktigste fiskesesongen. Prøv blekksprut tilberedt i vin eller som en risotto, en deilig kremet ​​suppe, bakt med grønnsaker, med pasta eller stappet under «peka».

Hvit trøffel
Hvor: Livade, Oprtalj, Istria
Når: Oktober
Trøffelfesten er et tradisjonelt arrangement som hvert år tar til i oktober, først og fremst for å fremme trøffel som et unikt gastronomisk produkt. Utvalgte bedrifter er registrert for å lete og selge trøffel og en rekke produsenter har også andre landbruksprodukter, og dermed forlenger man turistsesongen i området. Sammen med trøffel er det også underholdning, kulturelle og gastronomiske arrangement, åpen kjøkken, ulike idrettsturneringer og selvsagt jakten på den eksklusive og dyre hvite varianten, som utføres av erfarne folk med sine hunder.

Sentral Kroatia

Kastanje Festival
Hvor: Kostajnica, en liten by i det sentrale Kroatia.
Når: Oktober

Det er ikke få retter og slagord som inkludert kastanjer når man opplever Kastanje-festivalen i Kostajnica. I tillegg til å prøve forskjellige retter laget av bakte og kokte kastanjer og søtsaker laget av deilig kastanjepuré, blir alle gjester invitert til å ta del i den store innhøstingen. Dette er en anledning til å ta en spasertur gjennom kastanjeskogen , bruke tid i godt selskap, synge en sang eller to, eller gjøre alle andre ting som garantert fører til en god og spesiell atmosfære.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu