• sushi i drøbak

Smak av fersk sushi og litt Tokyo i Drøbak

Kunsten  å servere et godt sushi-måltid er fersk og nylaget

 SUSHI I DRØBAK: Jeg har alltid påstått at sushi smaker best der denne spesialiteten opprinnelig kommer fra, altså i Japan. Det har jeg alltid påstått, akkurat som jeg har mere sans for å spise fårikål i Norge og helst ikke i Tokyo. Men mange nordmenn har allerede tatt Østens spesialiteter som sushi til sitt hjerte, og slett ikke uten grunn. Men da må den være kreert med sylskarpe kniver og smake som den jeg fikk servert i Drøbak.

I Badebyen ved Oslofjorden oppdaget jeg minst tre Thai-restauranter, men bare spisestedet Bangkok & Tokyo har utvidet tilbudet til også å servere sushi. På kjøkkenet inne i det eldre huset på Torget i Drøbak har kokk Nhat tydeligvis sans og kunnskap om detaljer, farger og sammensetning av ulike fiskeslag.

Klikk store bilder Sushi i Drøbak

Kun fersk sushi. Eier og kokk Altima Nonchanthuk kommer opprinnelig fra Thailand, men har  bodd i Norge siste åtte år. Hun er utdannet innen statsvitenskap, og man kan jo lure på om hennes kunnskap om politisk analyse har innflytelse på maten hun lager. Den intime restauranten har to navn fordi menyene består at både thai-spesialiteter og sushi. Med 30 varianter av sushi på menyen må sushi-kokk Nhat både jobbe raskt og ha skarpe kjøkkenkniver. For her serveres kun nylaget sushi med syltynne skiver av fisk og skalldyr.

Tokyo spesial. Noe av kunsten med  å servere et godt sushi-måltid er fersk og nylaget sushi. Om du ikke tror på den påstanden, kan du smake sushi fra dagligvarebutikken som garantert ikke er laget samme dag som den selges. Tokyo Spesial er navnet på husets spesialitet i Drøbak. Den er toppet med kombinasjonen laks, kveite, scampi, tunfisk og kamskjell. Måltidet var en såpass stor kulinarisk opplevelse at jeg aldri mer skal kjøpe butikk-sushi. Om jeg fortsatt er i Norge blir neste sushi-måltid mest sannsynlig på torget i Drøbak – ellers må jeg nok helt til Tokyo der sushi er en mer enn 400 år gammel mat-tradisjon.

Les også: Boknafisk – halvtørket torsk som begeistrer

About the Author:

Gudmund Lindbaek
King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter regelen: ”Pakk lite, reis langt og lev lenge!”.

En kommentar

  1. Christell juli 12, 2019 kl 14:48 - Svar

    Jeg er så glad de har så god og ikke minst fersk sushi i vår by❤️Det er en fryd for øynene og nydelig opplevelse for smakssansene å spise hos Bangkok og Tokio,også å hente Take away👍🏻
    Kvalitet på råvarer og hvem som lager denne maten er alfa omega.Håper dette blir værende i mange år!Dette trenger vi i Drøbak:)
    Tusen takk!

Legg igjen en kommentar