Tisno - den lille store byen

juli 23, 2015
Sist endret 
juli 23, 2015

KROATIA: Hvis du går rundt og drømmer om en idyllisk liten kystby for neste ferie, så kan Tisno i Kroatia være et godt alternativ. Med en hyggelig atmosfære, og en småby rik kultur og vakker natur, er dette absolutt en av de beste feriemål i dette tidligere jugoslaviske landet.

Tisno ligger langs den kysten av Dalmatia og er et sted som passer bra for en familieferie. Selv om noen musikkfestivaler naturlig nok tiltrekker et yngre publikum, så er sentrum og strendene generelt ganske rolig og avslappet. Broen i sentrum av byen forbinder øya Murter og fastlandet, og båter kan passere når brua heves i 30 minutter to ganger om dagen.

Nasjonalpark. Mens du likevel er i Tisno bør du sjekke ut to nasjonale parker, den ene bare en båttur unna. Nasjonalparken Krka og nasjonalparken Kornati er to av totalt sju nasjonalparker i Kroatia. Det naturlige landskapet med fossefall og mange øyer er ganske spektakulært, og henger sammen med at begge hovedsakelig er uberørt natur.

Til tross for en svært avslappet atmosfære i Tisno, er det likevel nok av aktiviteter å ta del i. Som å bli med på dykking, ridning, strikkhopping eller bare kommer til en eller annen festival for å høre på musikk. Garden Party er en slik festival.

Utenom turistsesongen består befolkningen i Tisno stort sett av rundt 1000 innbyggere. Til tross for mange turister er de lokale i høy grad synlige og tilstede – og de er i tillegg veldig hyggelige – mest sannsynlig vennligere enn i andre kroatiske byer. Det er altså en fordel å legge turen til et lite samfunn – spesielt til en by rik på naturlig skjønnhet.

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu