Satset og fikk trivsel på kjøpet

august 4, 2015
Sist endret 
august 4, 2015

”Da vi kom over dette stedet var valget enkelt"

THAILAND: Få har reist så mye som Sidsel og Roar. Begge har en lang karriere i vinbransjen og import av vin, og har i den forbindelse besøkt vingårder, produsenter og vært på messer over hele verden. Egentlig var paret lei av Thailand, spesielt de kjente turiststedene, samtidig som de var på jakt etter et sted for å nyte tilværelsen under behageligere forhold enn vinteren i Tønsberg.

”Da vi kom over dette stedet var valget enkelt. For to år siden slo vi til og kjøpte en leilighet og nå prøver vi å være her så mye som mulig”, sier Sidsel Telnes. Mens Roar (69) er blitt pensjonist, så jobber Sidsel (55) fortsatt som selger.

”Men jeg har et fritt yrke og kan dermed øve på å bli pensjonist, og da har vi vært så heldig og funnet drømmestedet. Her er jeg med på sosiale tilstelninger, trener og shopper uten å bruke altfor mye penger. Jeg slipper også å lage mat, ettersom vi for det meste spiser ute, enten på restauranten her eller i byen. Jeg har aldri vært et sted med så stort utvalg av deilig fisk og skalldyr, og du vil ikke tro hvor billig maten er, vel og merke for oss med norsk valuta”, sier Sidsel.

Golfbaner. For å kjøpe leilighet på Scandinavian Village i Bangsaen må man ha rundet 50 år og snakke et skandinavisk språk. Svenskene dominerer, men nå har også nordmenn og dansker oppdaget herligheten.

”Jeg spiller golf to, tre ganger i uken og kan velge mellom 20 baner innen et område på bare en halv times kjøretur fra leiligheten. Men det er ikke kun golf og billig mat som lokker, det er hele den sosiale pakken med trivsel som beboerne selv har klart å skape. Det vi investerte i er ikke annet enn ren og skjær trivsel i et Skandinavisk bofellesskap med høy standard, mener Sidsel.

Blir gamle her. I 23 år har Sidsel og Roar vært et par, først i Oslo og nå i en leilighet på Jarlsø i Tønsberg. I tillegg har de et landsted i Sverige.

”Vi hadde anledning til å satse på en leilighet som egentlig ikke kostet mer enn et lite krypinn i norske byer. Vi kan anbefale andre å planlegge alderdommen og foreta noen kursendringer underveis. Her vil vi bli så lenge vi kan, for vi har oppdaget at det aldri er for sent å ha det trivelig og leve et behagelig liv” sier Sidsel og Roar, og minner om at livet er som vinen – det blir bedre med årene.

Dette livet er helt genialt!

Kari byttet ut mørketid og vinter i Norge med et aktivt liv i Thailand – takket være en impulsiv mann.
"Fra drømmejobb til en et liv jeg knapt drømte om!"

Slik beskriver Kari Wigre Aas (64) fra Raufoss overgangen fra en karriere som frisør og sminkør i NRK - der hun gjennom 31 år fikset på fasaden til alle fra kong Harald til Wenche Foss og absolutt alt av norske TV-kjendiser. Nå sitter Kari  ofte ved bassengkanten på Scandinavian Village i Thailand.

"Jeg kan takke min svært impulsive mann for at jeg har et nytt hjem og et drømmeliv. Ikke bare på grunn av et behagelig liv med sol og varme, men like mye at jeg her fortsetter med et aktivt og interessant liv blant innfødte og nye venner. Da Sverre kom hit for å se på det nye stedet, var det så mørkt at han i grunnen ikke så noe som helst. Han bare signerte kjøpekontrakten, dro sin vei og oppdaget ikke idyllen før vi flyttet inn i leiligheten", forteller Kari Wigre Aas.

Kari og hennes 13 år eldre ektemann var blant de første som skaffet seg leilighet i dette prosjektet i byen Bangsaen, en times kjøretur sør for Bangkok. Mange norske overvintrer eller bor permanent i Thailand, men det spesielle med Scandinavian Village er at her må man både være skandinav og over 50 år for å få kjøpe en leilighet. Nå er tallet kommet opp i 100, flest svensker, men også mange fra Norge og Danmark.

Livet en reise. "For meg er dette livet helt genialt. Jeg har alltid vært aktiv og her driver jeg med det meste fra keramikk- og malekurs til yoga, filmkvelder, gjør en innsats for noen av byens studenter og spiller golf, samtidig som jeg steller for min mann som var gjennom en nakkeoperasjon og dermed ikke er like bevegelig som før. Annen hver dag får jeg ham ut i bassenget for mosjon og opptrening", sier Kari.

For Kari og Sverre har livet vært en reise, først på hver sin kant og så sammen. Spesielt for totningen Sverre (77) som inntil for to år siden jobbet for den kjente våpen- og ammunisjonsfabrikken på Raufoss. Jobben inkluderte masse reiser og møter med innflytelsesrike mennesker – fra senator Ted Kennedy i USA til generaler i mange land. Bare på 1990-tallet krysset Sverre Atlanterhavet hele 700 ganger. Ikke rart han hater flyplasser.

Møttes igjen. Egentlig er Kari og Sverre gamle kjente fra ungdomsårene. Etter å ha vært gift på hver sin kant, møttes de to igjen over en middag i Oslo, noe som førte til blomstrende kjærlighet og at paret giftet seg. I to år pendlet Kari mellom NRK-jobben og Raufoss, samtidig som Sverre fortsatt sin verdensomspennende virksomhet.

"Etter 25 fantastiske år, og deretter noen mindre bra år med besparelser, sluttet jeg i NRK og flyttet til Raufoss. Der har vi et altfor stort hus som er nyrenovert. Men med Sverres fysiske plager fant vi fort ut at vi skulle leve sammen i et varmere land og havnet her, noe vi ikke har angret på. Før Sverre gjennomgikk operasjonen, fikk han vite at han aldri ville komme til å bli helt frisk, derimot at han kunne bli helt lam om han ikke tok operasjonen.
Scandinavian Village er på mange måter et unikt område med 96 leiligheter. Unikt fordi mange som bor her er så aktive i det skandinaviske miljøet og at byen ellers nærmest er kjemisk fri for vanlige turister.

Investerte i livskvalitet. "I begynnelsen var vi har i normale ferier, men etter at vi pensjonerte oss blir oppholdene lengre og lengre. Nå er vi her halve året, spesielt i vinterhalvåret, men også når det er sommer i Norge. Den millionen vi betalte for leiligheten er den beste investeringen vi har gjort. Vi investerte ikke for å tjene penger ved et eventuelt salg – vi investerte i livskvalitet"., sier Kari.

"I Norge får jeg ofte spørsmål om hva vi gjør eller hvordan vi for tiden til å gå. Det siste er ingen problem, for her har vi så mange aktiviteter på programmet at livet aldri blir kjedelig. Jeg er spesielt interessert i å bli en bedre maler, går på malerkurs og er også med når Barnas Dag arrangeres i byen. Dessuten bor vi i en kystby med 40 000 studenter, noe som avgjort setter sitt preg på omgivelsene i en by nærmest fri for kriminalitet. Alle bør prøve noe nytt for å få en aktiv og interessant tilværelse som pensjonist", sier Kari Wigre Aas.
Link til Scandinavian Village

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu