Norske boller og brød er en spansk slager

februar 21, 2018
Sist endret 
februar 21, 2018

Spanjoler har falt for grove og økologiske brød

COSTA DEL SOL, SPANIA: Dufter godt av norske boller og brød. Et nyåpnet skandinavisk bakeri på Costa del Sol leverer dagens spanske lunch: Nystekte brød og bakervarer med tradisjonelle oppskrifter fra Skandinavia. Bak bakeriet Pan Deluxe står dansk-norske Marlene Heldal – egentlig ekspert på ernæringer. Helt til hun ble så lei spanske brød at hun valgte et nytt liv som baker og helt frivillig stiller på jobb i Benalmadena Pueblo allerede  klokken fire på morgen fem ganger i uken.

Brød og boller. Nå består arbeidsdagen av å bake dansk rugbrød, svenske kanelboller og norske kremboller, eller skolebrød som det også heter.

”Egentlig er jeg ikke baker og velger å holde meg til skandinaviske oppskrifter og tradisjoner, mens de fleste kundene er spanjoler”, sier Marlene Heldal. Spanjoler er blitt spesielt begeistret for brødene, som er noe grovere og sunnere enn det som normalt tilbys. Dansk rugbrød er blitt en slager, mens skandinaver ofte kjører langt for å få å sikre seg brød og Marlenes gulrotkake. Langs denne kysten bor det noen tusen nordmenn og enda flere dansker og svensker.

Økologisk. Mens folk i Norden normalt spiser brød til frokost og lunsj, så kommer brødet på bordet først når spanjoler inntar sitt kveldsmåltid.

”Mye av det jeg baker er økologisk, og det er temmelig nytt for spanjolene. Men jeg må legge til at alt ikke er hundre prosent økologisk”, innrømmer den glade baker fra Bergen og Odense. Hun som startet baker-karrieren i det små hjemme på eget kjøkken – og fant ut at hun like godt kunne kaste seg ut i det store ukjente – investerte i en ny, stor ovn og lokker med duften av ferske boller og brød.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu