Amorøst og romantisk

september 3, 2014
Sist endret 
september 3, 2014

LOVE IS IN THE AIR: Hvorfor vente til Valentinsdagen eller neste vår når man allerede nå kan utnytte våre omtenksomme flyselskap som utålmodig ser frem til å føre oss av sted på sine lavpris-vinger til romantiske byer. Siden romantikk er uten begrensninger har vi konsentrert oss om forslag som er totalt fri for gondoler og berømte tårn. Tiden er inne til å planlegge neste romantiske pusterom.

FIRENZE: Denne juvelen av en by ville normalt glødet øverst på ønskelisten til omtrent alle om det ikke hadde vært for at det er så fordømt vanskelig å komme hit. Men en rimelig flyreise til Pisa og tog eller leiebil videre til Firenze er likevel ikke verdens hardeste ekspedisjon. Og når man først kommer frem glemmes strevet straks man får se statuen ”David” i Accademia eller Botticellis ”Venus” i Uffizi galleriet, vel og merke dersom man har forhåndsbestilt billetter til begge steder.

Lyrisk hotell: Davanzati Hotel er en historisk bygning med moderne luksus. Og best av alt – hotellet ligger sentralt i den historiske delen og like ved sentralstasjonen og flere severdigheter. Dette er også et hotell med ekstra hyggelig og hjelpsom betjening som vil sørge for at du opplever byens hemmeligheter og som også byr på gratis prosecco. Prisen er i hvert fall ikke skremmende – om lag 1600 kroner for dobbeltrom med frokost, og litt ekstra for å få frokoster servert på rommet.

Spennende: Gå bakken opp til Piazza Michelangelo og få en ubetalelig utsikt over byen og Toscanas åser. Ta en tur til sentrale Piazza Signoria og stikk innom smykebutikkene ved Ponte Vecchio. På restauranter serveres Toscana-biff for to, en lokal spesialitet og ta en tur til Il Gelato Vivoli, adresse Via Isole delle Stinche 7, for å smake på det som regnes som verdens beste iskrem. Oppskriften er enkel – den er laget av naturprodukter, med profesjonalitet og en stor porsjon kjærlighet.

MARRAKECH: ”Take the train from Casablanca…” sang Crosby, Stills and Nash, men hvis du ikke kommer med tog vil Norwegian gjøre samme nytte. Den marokkanske byen er tilbake på toppen av listen over kule steder, med mange nye hotell og andre utvalg av kjærlighetspalasser. Marrakech er byen der det virker som om tiden lenge har stått stille, dog med en åpen dør til nåtiden. Byens pulserende gater og streder er som et teater- en spektakulær forestilling med sangere, akrobater, spåmenn, botanikere, historiefortellere og lurifakser – der alle kjemper om din oppmerksomhet.

Lyrisk hotell: Velg et av de seks hotellene til Angsana med rom ”på størrelse med en fotballbane”. Angsana Riad Si Said i hjertet av sentrum har originale detaljer og en stil som kan passe selv kongelige. Hotellet har basseng, steambad og spa-avdeling med separate behandlingsrom. På takterrassen serveres frokost og her er det både solsenger og jazzuci. Book her: Angsana Riad

Spennende: Lei en guide som kan navigere dere trygt gjennom labyrintiske gater og prøv å få tid til et besøk i Jardin Majorelle, en eksotisk park som ble satt i stand av Yves Saint Laurent. Shopping foregår overalt, men prøv likevel det jødiske kvarteret og Beldi i rue Laksour, for silkefløyel, duker og kashmir. Det romantiske måltidet kan oppleves på Le Foundouk som ligger i medinaen og har både fransk og marokkansk på menyen. Spør for all del etter et bord på taket med levende lys og blant potter med oleander og kanskje til og med måneskinn. Mer romantisk blir det neppe.

SEVILLA: Historien om heltinnen Carmen, som ble en populær og berømt opera, fant sted på en tobakksfabrikk der Carmen satt og rullet sigarer. Ja, det er en sann beretning og det står også en statue av Carmen i byen. En annen historie er knyttet til den gamle bydelen ved elven, dit Columbus ankom i 1493 i triumf fra sin første oppdagelsesreise. Den som kommer til Sevilla i våre dager vil oppdage en fascinerende og romantisk by.
Når du først er kommet frem til hotellet etter 20 minutter med bil fra flyplassen, er det rett ut for å kjenne på atmosfæren og kanskje teste en av de mange tapas-barene. El Patio San Eloy, adresse Calle San Eloy 9, i sentrum er et smakfullt alternativ.

Lyrisk hotell: Det føles nesten som man bryter takt og tone i det man kommer inn i den elegante lobbyen på Hotel Alfonso XIII. Digre lysekroner, detaljerte utskjæringer, fliser og robust smijern – her er det ikke spart på noe. Betjeningen er høflig, men formell og rommene er store og sengene enda større. Men romprisen er stiv, vel 2500 kroner for dobbeltrom. Det finnes langt rimeligere alternativ, men alt annet er forskjellig fra Alfonso.
Book her: Hotel Alfonso XIII

Spennende: Tapas og flamenco er stikkord for en kveld på byen som anbefales å starte med en spasertur rundt i områdene Barrio Triana eller Barrio Santa Cruz, der man kan velge mellom et stort utvalg av små barer for et glass lokal vin og tapas. Hvis man fortsatt er sulten spises hovedmåltidet senere på kvelden – mye senere. Noe av det beste med Alfonso er at man er i sentrum, ikke bare i byen, men i sentrum av selve livet i Sevilla. I umiddelbar nærhet av severdigheter som katedralen La Giralda og palasset Alcazar. Ta også en romantisk spasertur langs elven Guadalquvir, havnen og arkitekt Calatravas vakre bro, Al Alamillo.

CHAMPAGNE-BYEN: Reims er byen i det berømte Champagne-distriktet. Reisen dit er enkel – fly til Paris og tog eller bil til Reims. Tog-turen tar 45 minutter. En gotisk katedral, gårder, vindyrkere og masse champagne venter. Det tar sikkert en dag bare å studere detaljer på fronten av katedralen. Men det er champagnen som er selve drivkraften. Og husk at bak de store produsentene er det flere hundre mindre som gjør alt selv – fra dyrking av druer til å korke flaskene – og er et bevis på at champagne er en anstendig vin, og ikke bare for å sprute dyre bobler over racing-førere.

Lyrisk hotell: Royal Champagne er et hotell som ligger på en høyde over dalen Epernay, noen kilometer utenfor Reims. Hotellet var en gang i tiden skyss-stasjon og Napoleon stoppet ofte for å overnatte her. Alle rommene har overdådige møbler og antikvariske gjenstander og noen rom har også balkonger der man kan sitte og skue ut over dalen og de berømte vinmarkene. Hotellet har 220 eksepsjonelle varianter med champagne, en bar med peis og en restaurant med stjerne i Michelin-guiden. Døgnpris for dobbeltrom er om lag 1900 kroner, med muligheter for halvpensjon. Book her: Royal Champagne

Spennende: Reims er stedet for å forbedre kunnskapen om champagne og mange produsenter tilbyr visninger. Hos Taittinger får man et glass før en klassisk og utmerket omvisning. Moët & Chandon har verdens største vinkjeller og et sofistikert slott. Etterpå er man sikkert i stemning til å besøke Place Dr ouet, en konsentrasjon av barer og restauranter. For en lunsj er Cafè du Paris, i 14 Place Myron-Herrick, en institusjon med omgivelser i art deco-stil så hemningsløs at du nesten ikke merker hva du spiser. En aften i Reims starter gjerne på torget, kanskje på baren Le Royalty, med et glass champagne. Og før avreise er det tre lokale produkter å kjøpe: Sjokolade, kjeks og en utsøkt flaske. Husk at champagne er den eneste drikk som forsterker en kvinnes skjønnhet.

TROMSØ: Erfaring tilsier at det er vanskelig å lokke nordmenn til å reise nordover om høsten og vinteren, da er det lettere å overbevise utlendinger. Men et utvalg av rimelige flyreiser og utsiktene til å oppleve nordlysets flammende ild danse mot himmelen, eller rett over hodet, så inkluderer vi Tromsø som en norsk romantisk opplevelse. Det store spørsmålstegnet er alltid været, eller rettere sagt om skyene holder seg unna slik at det er mulig å oppleve naturfenomenet. Perioden oktober – mars anbefales.

Lyrisk hotell: Det nærmeste man kommer det lyriske i ”Nordens Paris” er nok Rica Ishavshotell som ligger på kaikanten midt i byen. Sørg for å få rom rett ut mot sjøen med utsikt til Tromsøsundet, Ishavskatedralen og forhåpentlig nordlyset på himmelen eller midnattsola fra en av de nye suitene. Hotell utvides, pusses opp og gjenåpnes i juni.
Book her: Rica Ishavshotell

Spennende: Prøv Aunegården for lunsj og byens beste kaker. Skarven er et kjent møteplass med god stemning, men kan neppe sies å være stedet for et romantisk møte. Derimot ryktes det at på restaurant Compagniets jomfrubar har mange menn gått ned på knærne for å fri til sin jomfru. Med hummersuppe og reinfilet med blåbær på menyen skulle alt ligge til rette for en romantisk aften før man svermer under himmelens briljante fyrverkeri – eller midnattssola - hvis Vår Herre legger forholdene til rette.

MIAMI, FLORIDA: Enten du er nyforelsket eller inne i et langt forhold, så har Miami mye å tilby for å få romantikken til å ringe for deg og din partner. Dette er byen som vekker romantiske sanser, med den varme brisen, hvite sandstrender, asurblått hav, duftende tropiske blomster og palmer som svaier - alt under en tropisk sol og den så berømte månen over Miami.

Lyrisk hotell: Hver juni tilbyr hotell spesialtilbud under Miamis romantiske måned. Vi foreslår et sexy dobbeltrom med sjøutsikt på Ritz-Carlton. Dette er en resort ved havet på eksklusive Key Biscayne, med en atmosfære av avslappet eleganse med tropiske omgivelser, utmerket spa og den berømte Ritz-Carlton-servicen. Alle som jobber her vet hvordan de skal få dere til å føle at akkurat dere er det eneste paret i verden, noe som utvilsom høres ut som veldig sexy.

Spennende: En sikker måte å få din elskedes hjerte til å banke fortere er en såkalt Sensory Odyssey middag på The Ritz-Carlton på Key Biscayne. Her serveres en fem-retters afrodisk middag av en privat butler i et idyllisk, usjenert telt ved havet - badet i levende lys. Book here: Ritz-Carlton Key Biscayne

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu