Spis i Dubai: Kos deg på topper valgt av lokale

mars 5, 2018
Sist endret 
mars 5, 2018

Havet utenfor Emiratene og Oman byr på mye bra sjømat

DUBAI: Endelig en matnyttig undersøkelse fra Dubais turistråd som har bedt lokalbefolkningen om å kåre noen av byens beste spisesteder. Mer enn 5000 personer løste oppgaven og begrensningen var at ingen retter skulle koste mer enn 75 Dirham, som tilsvarer 160 norske kroner.

Fish hut. Fiskeelskere bør ikke gå glipp av et besøk på Fish Hut i området Oud Metha. Her finnes alt fra stekte reker i hvitløkssaus til «dagens fangst» og et bredt utvalg friske salater. I havet utenfor Emiratene og Oman finnes det mye bra sjømat. Hør om det er sesong for blå hummer fra Oman.

That Place Café. Ved Jumeirah Beach ligger That Place Café, som har spesialisert seg på fusionretter og serverer både frokost, lunsj og middag. Menyen består av alt fra salat og burgere til pasta og karriretter, og restauranten er spesielt kjent for sine pannekaker med bær og pistasie samt sine nybakte boller, som spiller en rolle i mange av rettene.

Ayubowan. På Ayubowan ved Jumeirah Lake Towers er det det srilankiske kjøkkenet som står i fokus. Restauranten serverer tradisjonelle srilankiske spesialiteter med blant annet kokosmelk, karri og varme krydderier i rustikke omgivelser.

Wok N Roll. Dersom du leter etter et upretensiøst spisested som verken går på kompromiss med kvalitet eller smak, bør du ta turen innom Wok N Roll i Barsha Business Square. Her serveres asiatiske fusionretter tilpasset gjestenes personlige smak ved hjelp av en «bland selv»-meny som lar gjestene velge en saus, en karbohydratkilde, en proteinkilde samt tre grønnsaker. Etterpå forvandler kokken alt dette til en smakfull wokrett.

Grub Shack. På Grub Shack finner du ifølge ryktene Dubais beste utvalg av kinesisk gatemat og tradisjonelle indiske retter fra Goa. Piri piri-kongerekene og de indiske spesialitetene er blant de mest populære rettene. Stedets biryani (indisk risrett) er spesielt populær. Grub Shack har også vegetariske retter på menyen, og med livemusikk hele kvelden er stedet blitt et hit blant Dubais innbyggere.

Hot Palayok. Hos Hot Palayok i Karama arrangerer hver uke temakvelder med for eksempel grillretter eller skalldyr på menyen. Her kan gjestene glede seg over buffeer med filippinske og asiatiske favoritter til svært rimelige priser. På grunn av det lave prisnivået og det vennlige personalet er stedet spesielt blitt et «andre hjem» for filippinere som bor i Dubai.

Chai and Co. Kafeen Chai and Co i Al Warqa er spesielt kjent for en chai-te med safran, og nybakte flatbrød-sandwicher som fås med et stort utvalg med fyll. I tillegg til arabiske spesialiteter byr menyen også på indiske, asiatiske og vestlige retter.

Smat Café & Restaurant. I Uptown Mirdif ligger Smat Café & Restaurant, som med sin elegante innredning i tradisjonell arabisk stil er et opplagt sted for å prøvesmake Emiratenes tradisjonelle kokekunst. Foretrekker man velkjente smaksopplevelser, serverer restauranten i tillegg til lokale spesialiteter også burgere, sandwicher og pasta.

Tum Tum Asia. Salt, surt, søtt og krydret - og 100 prosent vegetarisk. Dette er kjennetegnene til Tum Tum Asia, som ligger i Oud Metha og serverer sydøstasiatiske retter i fargerike og gjestfrie omgivelser som henleder tankene til Asia.

Wooden Cellar. På Wooden Cellar i Dubai Sports City serveres greske spesialiteter som souvlaki, gresk salat og pastitsada, som er en gresk pastarett. Alle oppskriftene er funnet i en gresk bestemors kjøkken, og vil man spise på autentisk gresk maner, byr menyen også på retter som kan deles av alle ved bordet.

Mer om de ti Spis i Dubai restaurantene Her 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu