Sinatra lever - i Torremolinos

desember 29, 2015
Sist endret 
desember 29, 2015

Historien kunne vært hentet fra en mafiafilm

Torremolinos, Spania: Sanger og skuespiller Frank Sinatra var berømt for sex og romanser med noen av verdens mest kjente kvinner, men også for en "bad boy" image. På hundreårsdagen for hans fødsel, mens jeg nippet til en drink som heter "Frankie After Dinner", dukker en ny demonisk historie som så ofte førte Sinatra inn så mange problemer.

"Sinatra gjorde denne baren berømt. På en måte er han fortsatt i live her", sier barkeeper Guadalupe "Lupe" Hueto. "Lupe" er spansk mester i å lage drinker av gin, men hver kveld mikser og serverer hun noen av Sinatras drinker og cocktails til stamgjester og turister som bor på Hotel Pez Espada, det første luksushotellet langs Costa del Sol i Spania. Innenfor resepsjonen, i Sinatra Bar, er en helt vegg dekket med album og platecover av den berømte sangeren. Med Sinatra-drinker på menyen og musikken på behagelig nivå, er stjernen fortsatt tilstede.

Mafia script. Den uforglemmelige historien om Frank Sinatras besøk i denne hotell-baren i 1964 handler i korthet om en kvinne, oppgjør med en journalist og fotograf - mens resten virker som den kunne vært hentet fra en mafiafilm, men lagt til turistbyen Torremolinos 15 km vest for Malaga. Sinatra hadde et kjærlighetsliv som ville ha ydmyket selveste Casanova, og hans nattlige utflukter i Spania var godt kjent da han jobbet med "Von Ryan Express", en historie fra annen verdenskrig som handler om å slippe unna Hitler. Den ble en av Frank Sinatras mest vellykkede filmer.

Sinatras historie fra hotellbaren ble et spesielt paradoks. I løpet av en fuktig kveld ble filmstjernen arrestert av Guardia Civil, en militær styrke med politioppgaver. Mens Sinatra klarte å flykte fra Hitler, måtte han i all hast lage en plan for å stikke av fra en annen diktator. General Franco.

Arrestert. Frank Sinatra hadde lite til overs for personer han mente ikke var verdt å respektere, noe han også ga uttrykk for uten å blunke. En av disse var så avgjort general Franco. Under oppholdet i Malaga i 1964 skrev han følgende i et telegram til den spanske diktatoren: "Gratulerer med 25 årsdagen for ditt sjenerøse regime. Dø!".
Kanskje ikke så merkelig at Sinatra endte opp med håndjern, arrestert og brakt til en politistasjon og bøtelagt med 25.000 pesetas for å ha vært beruset, slåss med journalister og klappet til en cubansk sangerinne – og med kritikken av selveste Franco friskt i minne lå han lenge tynt an overfor spanske myndigheter.

Sinatras verden. Du lurer sikkert på hvordan jeg kjenner til denne historien ..? Den ble beskrevet detaljert av en gjest på besøk i samme bar på Hotel Pez Espada den aktuelle septemberkvelden i 1964, han kom med en edruelig forklarte på hva som egentlig hadde skjedd. Hele historien er innrammet og hengt opp i glass og ramme på veggen. Baren skiftet senere navn og fremstår som en del av Franks verden, vi andre bare lever der mens vi er på besøk.
"Lupe" mikset en annen sterk drink til under fem euro, en vellykket blanding av Four Roses whisky, Tia Maria og Amaretto de Saronno - før jeg frivillig forlot Sinatra Bar uten bråk eller støyende argumenter. ”I did it my way”, for å holde meg til en av Frank Sinatras milde varianter.

Sinatra Bar på Hotel Pez Espada
Avda. Salvador Allende 11, Torremolinos (Malaga)
Tel: 952 380 300

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu