Ferrari er ikke lenger nødvendig i Dubai

november 16, 2016
Sist endret 
november 16, 2016

Kamel-løp ser ut som dyrene løper i to retninger samtidig

DUBAI: Alt er ikke bare bling-bling i denne ultramoderne arabisk storbyen med de største kjøpesentrene og noen av verdens høyeste bygninger. Reisen dit er enkel og romprisene rimelige, i hvert fall i visse perioder. Det er på tide å få litt sol før den voldsomme varmen i setter inn – altså før april eller mai. Om sommeren er varmen uholdbar.
Deira er den eldste og mest kompakte delen av Dubai, altså østbredden av Dubai Creek. Turister har en tendens til å bo enten i det historiske sentrum rundt creeken eller langs kysten på Jumeirah. Dubais historiske miniatyr har en dose kultur som finnes i Bastakiya, Bur Dubai-distriktet i skyggen av smug, bygninger av sand og grønne gårdsrom nær Creeken. Besøk Dubai Museum som ligger i fortet Al Fahidi fra det 18. århundre.

Offentlig strand. Med Dubais gater ofte blokkert av trafikk, er raske turer med tre-båter som vann-taxi billig transport over Creeken for bare to Dirham. Du trenger ikke lenger en Ferrari for å besøke Dubai. Jumeirah Beach Park er en av de offentlige strendene. For en rimelig inngangsbillett får du parasoller og garderober. Sunset Beach vest for Jumeirah-moskeen er også offentlig strand.

Her kan du bo. The Arabian Courtyard Hotel & Spa har utendørsbasseng og utsikt over Dubai Museum med sin dhow utenfor. Le Meridien Fairway på Al Garhoud Road er et komfortabelt hotell omgitt av gode restauranter. På utsiden av Bur Dubai finnes det nye Melià i Kuwait Street, med glam-rom og basseng på taket.

Kultur. Al Shindagha kvartalet tilbyr et innblikk i Dubais mer beskjedne fortid. Begynn på Heritage & Diving Village. Langs Creeken finner du Sheikh Saeed al -Maktoum House, en bygning fra det 19. århundre med elegante vindtårn. Fortsett gjennom Bur Dubai souken til du kommer nær Grand Mosque ved inngangen til Bastakiya-kvartalet.
Bastakiya er diskret pusset opp og rekonstruert med bygninger for gallerier, butikker og restauranter. Du vil oppdage Majlis Gallery, det første kunstgalleriet som åpnet i Dubai for 30 år siden. Dubai Museum gir deg et innblikk i livet til innbyggerne mens Dubai var en ukjent ørken-landsby ved havet.

Kamel-løp. For et utrent øye ser kamel-løp ut som et utvalg av ukoordinert pantomime der dyrene løper i minst to retninger samtidig. Men dette er en seriøs idrett. Og besøk er gratis. Dra til Al Marmoum, en halv time øst for byen, for å se kameler jage gjennom sandskyer med jockeyer på ryggen. Løpene finner sted mellom oktober og mars, men detaljert info kan være vanskelig å finne. Spør derfor hotellets concierge om hjelp.

Metro. Dubai Metro er det lengste automatiserte metrosystemet i verden, bygget i en vending og uten forsinkelse. Banen har gjort det rimelig å utforske byen, men den stopper ikke ved alle severdighetene. For å oppleve det mest nødvendige, inkludert soukene, området The Palm og Dubai Creek, ta en tur med Big Bus (bigbustours.com), eller en privattur med bil og sjåfør av lokale eksperter til Eastbound (eastbound.ae)

Shopping. På østbredden av Dubai Creek kan du sjekke ut noen av de 300 butikkene på Deira City Centre, praktisk i forhold til flyplassen på vei hjem. På Jumeirah Beach Road er Mercato Mall med 130 butikker, inkludert mange med kjente merkevarer.
Gold Souk er en drøm for alle som elsker å prute på priser. Her kan du spare i forhold til de store kjøpesentrene. Men hvis et tilbud virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det. Surreal Dragon Mart er den store Mall of China, 20 km øst for byen. Et hjem for orientalske versjoner av alt - fra bilnavigasjon til såper som lover å gjenopprette jomfrudommen.

Mat og drikke. Et bord rett ved Creeken på Al Bandar i The Heritage Village er et perfekt sted for frukt-cocktails og utvalg av fisk og skalldyr. Fra grillet snapper til sauterte blåskjell. Start med krabbe og avokadosalat. Dette er en restaurant for skikkelig retter, men her serveres ikke alkohol. Men shisha er en mulighet.
For en frokost eller lunsj prøv Arabian Tea House, tidligere kjent som Basta Art Café. Denne solfylte bakgården i historiske Bastakiah imponerer med sin meny, super mat og et utvalg av fersk juice. Et ideelt sted for sunn start på dagen.

Snø i solen. Hvis du er lei av sol, sjø og pruting i soukene finner du ekte snø på ski-komplekset Ski Dubai. Du kan leie alt utstyr du trenger for å stå på ski fem forskjellige nedfarter eller prøve stunts på snowboard. Det er ikke gratis, men moro og cool i utvidet forstand - spesielt når temperaturen ute nærmer seg kokepunktet.

Fakta Dubai
Dubai er en av syv stater som utgjør De Forente Arabiske Emirater (UAE), et
land dannet i 1971 fra individuelle sheikedømmer.
Utlendinger utgjør mesteparten av Dubais befolkning. De lokale folk, kalt for
emirater, er bare 15 % av den totale befolkningen.
Dubai har gratis utdanning, gratis helsetjeneste og fri bolig. Men i det siste
har subsidier blitt redusert og folk oppfordres til å jobbe.
Dubai er den raskest voksende byen i verden. I 1991 hadde Dubai bare en høy
bygning. Nå har de over 400 høyhus.
Den høyeste bygningen i verden, Burj Khalifa, er i Dubai, er 828 meter høy og har 163 etasjer!
Oljen ble oppdaget i 1963, men utgjør i dag bare en liten del, ca 11 %,
av Dubais inntekter. Turisme og handel er en mye større del av økonomien.
Dubai Mall er det største kjøpesenteret i verden med over 1.200 butikker. Mange
store amerikanske butikker er blant disse, inkludert Gymboree, Pottery Barn,
Harley Davidson og en haug med designere.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu