Keiserlig smak av Russland i St Petersburg

november 21, 2017
Sist endret 
november 21, 2017

Sengen var så myk at det å sove der var som å sveve på en sky

ST PETERSBURG, RUSSLAND. Få ting kan måle seg med å tilbringe en helg med å vandre rundt i noen historiske gater i St. Petersburg. Denne majestetiske byen har klart å bevare sitt før-revolusjonære preg. Barokkstilen er fortsatt fremtredende med det ikoniske Vinterpalasset som fremste eksempel. Byen fremstår faktisk som en varm seng av arkitektoniske høydepunkt - med store og overdådige bygninger på alle kanter.

Ikke så merkelig at St Petersburg i 2016 sto frem som Europas kulturby. Men byen har også et utvalg av andre muligheter og aktiviteter. Musikk- og teater-elskere vil sikkert glede seg over mye av det som fremføres på Mariinsky-teatret, mens andre kan stikke innom og hilse på Dostoevsky på Tikhvin-kirkegården.

Vi må for all del ikke glemme maten! Byen byr på en utmerket blanding av tradisjonelle med nye og trendy restauranter, hvorav de fleste drives i det lokale Ginza-prosjektet. For en langt mer tradisjonell fest, prøv den aristokratiske restauranten Palkin med en stil fra 1800-tallet og mye luksus på menyen.
Under vår helg i St. Petersburg bodde vi på det luksuriøse Corinthia Hotel.

Atmosfæren. Overdådig, for å beskrive hotellet med kun et ord. I det du kommer inn på Corinthia St. Petersburg, legger du straks merke til all den  hvite marmoren i lobbyen. Og lar du øynene bevege seg lenger opp, vil du oppdage  lysekroner som henger fra taket. Her mener man alvor, her undervurderer man ikke sine gjester og serverer luksus uten å blunke.

Beliggenhet. Corinthia Hotel ligger sentralt plassert på Nevsky Aveny - St. Petersburgs hovedgate. Herfra er de fleste av byens attraksjoner tilgjengelige til fots, og du finner også mange restauranter, klubber og barer i området. Vårt tips: Vi fant ut at Uber var den enkleste måten å komme seg rundt i byen, og turene kostet under to euro når når som helst på døgnet.

Soverom. Med materiale av beroligende mahogni og kremet fargetone på vårt rom føltes det som riktige valg. Sengen får en spesiell anerkjennelse fordi den var så myk at det å sove der var som å fly på en sky - og på flere områder ganske drømmende. Både rom og bad var romslige og smakfullt innredet, og hadde mange moderne, luksuriøst utstyr som eksempelvis espressomaskin.

Servering. Hotellet har to hoved restauranter - The Imperial Restaurant og Café Vienna. Executive Room-gjester har også tilgang til Executive Lounge, der det serveres gratis mat og drikke hele dagen. Matserveringen var det eneste som trekker karakterene noe ned. Vi opplevde frokostbuffeen til å være ganske kaotisk og hadde sett for oss et noe større utvalg, spesielt når man er på et luksushotell av denne kaliber.

Konklusjon. Corinthia St. Petersburg er et vakkert hotell med en fantastisk lobby og romslige gjesterom. For å utforske byen er beliggenheten perfekt. Det eneste negative var at vi følte at maten, og da frokostbuffeen ikke levde opp til den høye standarder for resten av hotellet. Men alt i alt, et flott hotell både for forretninger og fornøyelser.

Jeg er fra Kenya og studerer for tiden medisin i Irland. Når jeg ikke studerer vil du mest sannsynlig finne meg på reise eller i en bohemsk kaffebar hvor jeg prøver å ta fancy bilder.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu