Backpacker, slik forberedes turen til Sør-Amerika

november 1, 2017
Sist endret 
november 1, 2017

Nina fra Sarpsborg med gode råd om hva du bør pakke i ryggsekken

OSLO LUFTHAVN: Ut på tur. Som backpacker er det lite sannsynlig at du holder til på et sted særlig lenge. Altså ikke som man normalt gjør på en vanlig ferie. Min erfaring er at man reiser fra sted til sted, i all slags vær, er ute på vandring, kanskje til og med klatrer opp på et fjell, reiser med buss og tog om natten eller sover på vandrerhjem, i hengekøyer og telt og i det hele tatt støter på små og store hindringer underveis.

Det første du må gjøre når du har bestemt deg for hvor du vil reise og hvor lenge du vil være borte, er å lage et budsjett for turen. Du må sjekke kostnader til flybilletter, overnatting, mat, drinker, transport og eventuelle aktiviteter. Sjekk også om du må ha visum til land på din reiserute.

Uforutsette utgifter. Det eneste som er sikkert er at du vil få utgifter du ikke har tenkt på. Bruk derfor blogger, artikler og informasjon du kan finne for å lage et holdbart budsjett for turen. Pass på at du har nok midler, ellers må du ta en jobb underveis eller i verste fall avslutte og reise hjem. Uansett hvor stramt budsjettet er, må du ta reiseforsikring, ellers kan du havne i alvorlig trøbbel. Sørg for å ha flere kredittkort og plasser dem på ulike steder, slik at du alltid har et kort. Ta også bilde og kopi av passet.

Riktig utstyr. Ryggsekk er viktig. Prøv flere varianter og få hjelp til å finne en som passer deg og den turen du skal ut på. Jeg gjorde mye forskning på Youtube og landet på Osprey 65L og Osprey 25L. Ettersom jeg pakker for fire årstider trenger jeg flere ting. Den minste ryggsekken benyttes på dagsturer og utflukter underveis. Osprey25L sekken har også en såkalt kamelback, slik at jeg har lett tilgang til vann. En vanntett lomme for elektronikk, stropper på sidene for walking staver (ja du trenger dem), samt et regndeksel.
Som backpacker er du konstant på flyttefot – pakker inn og pakker ut. Å ha kontroll og oversikt over tingene vil spare deg for tid og mye frustrasjon. Derfor bruker jeg poser i forskjellige størrelser. Den store for varme klær, mellomstore til sommerklær og den minste for undertøy og badedrakter. Jeg har med en ekstra for klesvask. På denne måten vet jeg alltid hvor tingene er, og hver gang pakkes posene på samme måte hver gang. Geni, jeg vet 🙂

Sko er viktig. Mest sannsynlig vil gå en god del. Backpackernes livsprofil går jo ut på å reise på ukjente stier og skoene vil man ha med overalt. Finn en Gore-Tex-sko som kan ta deg til toppen av Machu Picchu, gjennom jungel, ørkenen og regn. Ta med noen par tynne ullsokker for å holde føttene tørre og varme. For alt annet bruker jeg sneakers og flip-flops for strendene.

Kle deg etter lag-på-lag-prinsippet. Start med et lett ull sett, en tynn fleece-genser, en varm pustende genser og vind- og vanntett jakke og bukse. På denne måten kan du blande og matche og samtidig være forberedt på all slags vær. Ta med noen badeutstyr, t-skjorter, shorts, kjoler og undertøy, selv om du alltid får kjøpt billige klær på turen.

Lykt og staver. Annet nødvendig utstyr er en hodelykt for å finne frem i mørket eller i teltet om natten. Du trenger også hengelås for skap og mindre hengelås for å sikre ryggsekkene. Jeg foretrekker lås med kode. Med på turen har jeg to Carbon teleskop walking staver som er nødvendig når du skal opp og ned fjell, vulkaner eller er ute på lange turer. Ikke ta med sovepose og campingutstyr, med mindre du skal camping. Slike ting kan leies over alt. Men husk å ta førerkortet med, for du kan spare mye penger ved å leie bil, og gjøre ting på egenhånd, i stedet for å kjøpe dyre turer.

Et annet tips er å laste ned nyttige apper som for hostel, airbnb, sofa surfing (ja, du kan bo gratis hos lokale) og bli med Facebook-grupper som dekker ditt reisemål - for å stille spørsmål, få gode tips og møte andre backpackere. Nå har du fått dekket det grunnleggende om hvordan man forbereder seg – alt basert på mine turer som backpacker. Nå er jeg i gang med en åtte måneder lang reise i Latin- og Sør-Amerika. Utstyret på plass - eventyret er i gang.

Navn: Nina Elisabeth Huse
Alder: 38
Fra: Sarpsborg
Yrke: For tiden backpacker
Som backpacker begynte jeg å reise i januar 2017, reiser alene og overnatter på alt fra vandrerhjem til fine hotell. På den måten opplever jeg flere sider av land og lokal kultur. Jeg har en norsk reiseblogg der jeg forteller om mine opplevelser – Nina Reiser Solo
Jeg kommer fra fem måneder i Sørøst-Asia, nå ute på åtte måneder i Sentral- og Sør-Amerika. Jeg startet i Mexico og vil etter hvert fortelle om morsomme steder og episoder.

Som backpacker begynte jeg å reise i januar 2017, reiser alene og overnatter på alt fra vandrerhjem til fine hotell. På den måten opplever jeg flere sider av land og lokal kultur. Jeg har en norsk reiseblogg – Nina Reiser Solo
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu