Dubai er rik på kultur - Alt er kultur

mars 10, 2020
Sist endret 
mars 10, 2020

Sheikh Mohammed påstår at Dubai kan gjøre mye mer. Det finnes ingen begrensning!

DUBAI: Selv om denne byen for lenge siden er klisje-beskrevet som en triviell samling av femstjerners hotell, superhøye bygninger og enorme kjøpesentre, er det faktisk mye mer å oppdage og oppleve. Om du bare vil og viser interesse. Det er ingen dum ide å starte i den eldste bydelen, fullpakket med Dubai kultur, kulturminner, kunstgallerier og markeder. Om du ønsker å kjenne historien, kulturen, mennesker og hva som skjer i Dubai i vår tid, kan du høre hva Nasif Kayed har på lager.

dubai kultur
Les  og lær: Kultur-formidler Nasif Kayed kommer med et par overraskelser om turister og Dubai.


”Mange tror at alle i Dubai er rike - at alle arabere er rike. Glem det. Ta en tur til emiratet Ajman – der vil du oppleve at livet er omtrent som det var i Dubai for 30 år siden», sier Nasif Kayed. Han er grunnlegger av Arab Culturalist, et kulturkonsulentselskap som hjelper til med å forbedre organisasjonens kulturelle kommunikasjon og kulturelle kunnskap.
dubai kultur

dubai kultur
Det blir alltid litt show når han setter i gang og forklarer arabisk kultur og tradisjon

Kultur, historie og noe ekstra

Nasif er veldig tydelig på hva du som gjest og turist går glipp av hvis ditt besøk i Dubai kun er relatert til strand, flotte restauranter og shopping.
"Dersom det er tilfelle, kan det være bedre å bli hjemme", slår Nasif fast, til min store overraskelse. Altså, han mener de samme butikkene finnes i London og Oslo, og at mange til og med har tilgang til vakre strender i sitt nærmiljø. Mest sannsynlig til din overraskelse, så har Dubai både historie, kultur og en god del ekstra å by på, bare du kommer deg opp av solsenga.
På besøk i Dubai bør du også søke det kulturelle tilbudet - fra moderne opera til kunstgallerier og ikke minst et besøk i den eldste delen av Dubai. Inntil for fem år siden var Nasif Kayed direktør for Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding. Selve kultursentret i byen.
”Alle vil ha glede over å besøke dette sentret. Her vil du oppdage våre tradisjoner, smake på nydelige lokale retter og til og med spise maten med bare hender, slik vi fremdeles gjør i våre hjem»

Nå ble du kanskje redd..! Nasif Kayed letter på sløret om kultur i Dubai

Mine lokale favoritter

Moderne bedriftsledere forstår hvordan kulturelle normer og verdier påvirker bedriftskulturen, som nøkkelen til gode forhold for ansatte og for team-building. Også familiene som bestemmer og kontrollerer utviklingen har utpreget forståelse for det kulturelle aspektet, og Nasif er derfor blitt en viktig del i teamet av rådgivere.
-Hva er dine lokale favoritter av tilbud og aktiviteter?
“Mine tre favoritter er markedene og museene. Så vil jeg gjerne ha en ørkenopplevelse – helst reise ut i ørken og overnatte. En slik tur er noe mer enn camping, mer enn ørken. Det handler om det spesielle lyset, den vakre solnedgangen, mørket, vinden som blåser og forskjellen om sanden er rød eller hvit. Jeg vil kombinere ørkensturen med et måltid kamelkjøtt laget med krydder og naturlige urter, drikke kamelmelk og nyte ferske dadler».

Lokale råd: Nasif anbefaler turister å besøke den gamle bydelen og Sheikh Mohammed Center for Cultural Understanding.

En ung nasjon

Fokuset til Nasif har alltid vært å finne et felles grunnlag gjennom historiefortelling og finne svar på spørsmål knyttet til den arabiske og muslimske kulturen. Også hvor mye som har endret seg på bare en generasjon. Husk at Dubai som en av syv emirater og De Forente Arabiske Emirater bare er 50 år gammel som uavhengig.
”Målet mitt er å forbedre og foredle forbindelsen mellom oss som mennesker, i stedet for splittelse. Det gjelder alt fra mat til påkledning, fra livsstil til sosiale regler eller vår holdning til kultur og tradisjoner. Vi har så mye til felles på grunn av det faktum at vi alle er fra samme art - vi er alle menneske. Livet er som kjent veldig kort. Vi har noen viktige valg - mellom galt og riktig, godt og vondt. Vær god mot din herre, mennesker miljøet, dyrene og mennesker fra 200 nasjonaliteter som bor i Dubai.”

"Utviklingen av Dubai fortsetter", slår Nasif Kayed fast. Det gjelder også kulturen og tilbud av opplevelser.

Emirat uten begrensning

Expo 2020 starter i oktober som neste store begivenhet som finner sted i en by utvidet med høyhus og mindre byer til langt inn i ørkenen. Denne verdensutstillingen vil samle det meste mellom himmel og jord fra 160 nasjoner. Altså, fortsatt er alt som skjer i Dubai hentet fra øverste hylle.
Derfor er spørsmålet; Har Dubai noen begrensninger? For å få svare på dette er det egentlig bare øverste ruler, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum (70), og de regjerende familiene som kan gi eksakte svar. Vi har satset på og fått et svar fra Nasif Kayed.
“Mange trodde utviklingen i Dubai var på vei mot en stopp eller ned med tempoet. Helt til Sheikh Mohammed plutselig erklærte at vi kan gjøre mye mer enn vi opprinnelig tenkte og trodde. Den nye visjonen kan kort beskrives som at den ene omfattende ideen følger den andre. Med andre ord - vi er på vei mot noe annet enn opprinnelig planlagt. Mer eller mindre, at ingen vet hvor Dubai vil ende. Sammenlignet med andre byer i verden er Dubai fortsatt en baby. Vår raske utvikling er en grunn til at kulturen vår vil spille en ekstra viktig rolle – at kulturen i Dubai er alt og at alt er kultur».

King Goya tester: Til himmels med Emirates

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu