Nyttige råd; Steder du ikke bør besøke i 2018

november 30, 2017
Sist endret 
november 30, 2017

Hold deg unna smogbyen og hjelp innbyggerne i Beijing

Hver dag og hver eneste uke anbefaler vi våre lesere å besøke fascinerende kulturer, flotte steder og møte hyggelige mennesker. Dessverre oppstår det problemer i vår verden, og noen ganger må vi bare si fra hvor du helst ikke bør reise - hovedsakelig fordi vi er bekymret for enkelte reisemål i denne fantastiske verden. Altså, man må si nei til den man elsker – med håp at alt skal bli bedre.

Basert på tips og informasjon fra våre lesere, følgere på sosiale medier og reiseeksperter har vi listen over steder du bør unngå i 2018.

Thailand: Etter år med stor strøm av turister til Thailands Koh Tachai, har myndighetene mange aktiviteter i flere måneder. Her trenger innbyggerne en pause fra oss.
Thailand er som kjent et populært reisemål og nasjonalparken Ao Phang Nga en av de mest fotograferte. Men området og strendene trenger å komme seg over slitasjen og tilbake til normale tilstander.

Myanmar har utrolige severdigheter, sjarmerende festivaler og plenty av historie. Men FN beskriver overtredelsene som foregår mot Rohingya-befolkningen som forferdelig og etnisk rensing. Altså, Myanmar er ikke et reisemål i 2018.

Mount Everest. Her ligger verdens høyeste punkt, men fjellet er farligere enn noen gang og har også masse søppel etter tidligere klatrere. I tillegg ligger mer enn 200 døde kropper fortsatt på vei opp mot toppen.

Honduras er et land med tropisk regnskog, flotte korallrev og et dyreliv flottere enn du kan oppleve noe annet sted på kloden. Men overskrifter i Honduras handler svært ofte om mord, og at landet har flest drap i verden. Vårt råd om å finne et annet reisemål bør normalt være  overflødig.

Beijing. Hold deg unna den kinesiske hovedstaden og hjelp innbyggerne i Beijing med å redusere byens overveldende smog-problemer – altså til mer lungevennlig luft.

Cuba. Du kan fremdeles danse mambo i gatene til lyd av cubanske trommer. Men en mystisk sykdom, mistenkt for å være et helseangrep, har sendt 21 medarbeidere ved den amerikanske ambassaden hjem med en uforklarlig sykdom. Vent til årsaken er klarlagt før du bestiller tur til Cuba.

India. Mange har sikkert plassert Taj Mahal nær toppen av enhver liste over steder man bør besøke. Men som mange andre store skjønnheter er denne involvert i reparasjoner. Taj Mahal-kuppelen og fire minareter gjennomgår oppussing. Vent til 2019 før du setter dette underverket på listen.

Galapagos. Her har Ecuadors regjeringen innført utrolig strenge krav og lover for å bevare det skjøre dyrelivet og økosystemet fra mennesker - og nærmere bestemt fra turister. Vær klar over dette når du vurderer Galapagos som reisemål. Det smarteste er å holde seg unna.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu