Åtte vandre-ruter i Japan –Til fots i Frodig Natur

november 26, 2023
Sist endret 
november 26, 2023

Ren luft, duft av bøkeskog og helbredende trær. Du må bare vite hvor du skal lete

JAPAN TIL FOTS: Naturen byr på alt fra majestetiske fjell og ruvende vulkaner til eventyrskoger og frodige paradisøyer. Og alt utforskes best til fots. Blant landets utallige turveier kan vi nevne en eldgammel turvei til et helbredende naturområde, fjellruter og vintertur til en frossen foss.Her er åtte vandre-ruter i Japan – og tips om hva og hvor du skal lete.

Towada-Hachimantai nasjonalpark
Towada-Hachimantai nasjonalpark

Sti til helbredelse

I Towada-Hachimantai nasjonalpark mellom prefekturene Akita, Aomori og Iwate går det en eldgammel sti gjennom idyllisk urskog og markområder. Ruten ender ved det fredelige naturområdet ved Naganuma-dammen. Dammen ligger 1100 meter over havet, og det sies at den rene luften med duft av japansk bøk, kamtsjatkabjørk og gran har en helbredende og avslappende effekt. I perioden juni til oktober er området ved dammen ekstra vakkert med blomstrende alpeblomster og frodige trekroner.

Chubu Sangaku nasjonalpark kan du bli med på to-dagers fottur.
Chubu Sangaku nasjonalpark kan du bli med på to-dagers fottur.

Fjelltur med overnatting

I Chubu Sangaku nasjonalpark, som spenner over prefekturene Toyama, Nagano og Gifu, kan du gå på en to-dagers guidet fottur i de japanske alpene. Naturen i parken byr på ville alpine blomster og tre kilometer høye fjell. Ved solnedgang slår du leir og klargjør teltene for natten. Fra leiren kan du nyte at de omkringliggende fjellene bades i rødlig glød idet solen går ned. Og når mørket faller på, kan du nyte stjernehimmelen og stillheten. Nøyaktig turvei og lengde tilpasses deltakernes nivå. Tur til frossen foss Trugeturer er en av de beste måtene å oppleve det vakre vinterlandskapet på i Shiretoko nasjonalpark på øya Hokkaido.
Her kan du vandre over snødekte skoger og enger til fossen Furepe-no-Taki, som stort sett er frosset i vintermånedene og nesten ser ut som et skulpturelt kunstverk. Underveis er det også gode muligheter for å møte sikahjort og se de såkalte Hokkaido-eikene.

Fjellkjeden Tokachi på øya Hokkaido
Fjellkjeden Tokachi på øya Hokkaido

Vulkan og varme kilder

Ved fjellkjeden Tokachi på Japans nordligste øy Hokkaido kan du vandre til vulkankrateret Ansei. Om sommeren er ruten full av fine alpine blomster, og når du kommer til krateret, kan du gi kroppen en velfortjent hvil i en varm kilde mens du nyter den fantastiske utsikten over fjellene rundt. Som et morsomt innslag kan du også prøve å koke et egg i det geotermiske vannet ved fjellet. Hvis du er med på en guidet tur, får du også historier om områdets vulkanske historie.

Jungel og kajakk

På Oki-øyene kan du gå på en kombinert fot-og kajakktur i Daisen-Oki nasjonalpark. Her starter du med å vandre langs bratte bakker i jungelen og mot kysten -med oppblåsbare og lette kajakker på ryggen. Ved kysten settes kajakkene i vannet,før kursen settes mot Saburo-iwa-klippene -også kjent som «de tre brødre» -som reiser seg stolt midt i havet. På turen seiler du også rundt i de mange grottene før du padler mot land. Turen avsluttes med et måltid med utsikt over vannet.

Japan har gitt ut et digitalt magasin om turer i naturen
Japan har gitt ut et digitalt magasin om turer i naturen

Nakasendo-stien 

En historiske rute som forbinder Kyoto og Tokyo og går gjennom pittoreske landsbyer i fjellområdene i Kiso-dalen. Det er flere strekninger av denne ruten som er åpne for vandring.Du kan oppleve tradisjonell innkvartering, vakre fossefall og lokale kulturelle attraksjoner langs veien.

Eventyr i Yakushima

Denne øya er kjent for sine gamle og majestetiske sedertrær, noen av dem er over 1000 år gamle. Vandring i Yakushima gir deg en opplevelse av å være i en eventyrskog. Du kan også klatre opp til fjellet Miyanoura, den høyeste toppen på øya.

Gammel pilgrimsvei

Dette er en eldgammel pilegrimsvei som har blitt en av verdens kulturminner. Stiene fører gjennom Wakayama-prefekturet og fører deg til tre helligdommer. Kumano Hongu Taisha, Kumano Nachi Taisha og Kumano Hayatama Taisha. Vandringen gjennom frodige skoger, historiske byer og vakre fjellandskap.

Bærekraftige opplevelser

Japan har nettopp gitt ut et helt nytt digitalt magasin som skal gjøre det lettere å utforske Japan og samtidig utvise respekt for landets fantastiske natur og biologiske mangfold. Under ti ulike temaer presenterer turistrådet 50 ulike bærekraftige opplevelser - fra friluftsopplevelser og varme kilder til matkultur og overnatting. Når du vandrer i Japan, er det viktig å være godt forberedt med riktig utstyr og klær, spesielt hvis du planlegger å vandre i fjellområdene. Vi anbefaler å sjekke lokale guider eller turistinformasjon for oppdatering før du legger ut på vandring.

Om Japan

Japan ligger i Øst-Asia og består av 14.125 øyer. Øygruppen har en langstrakt, buet form som strekker seg over 3300 km franord til sør. I 2019 hadde Japan en befolkning på 126,17 millioner innbyggere, tilsvarende 1,6 % av verdens befolkning. Landet er omtrent like stort som Norge i areal, noe som litt mindre enn den amerikanske delstaten California.70 prosent av landet er dekket av fjell og skog, og spesielt på øya Honshu er det høye fjell, med Fujisan -Fuji-fjellet på norsk -på 3776 meter som det høyeste.Japans natur byr både på snødekte Hokkaido i nord og subtropisk jungel og korallrev utenfor Okinawa i sør, mens et mylder av opplevelser venter i byer som Tokyo og Kyoto.

DRIT I VERDEN, DRA TIL JAPAN

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu