Solfylte Hurghada – Fargerikt liv i Rødehavet

mars 17, 2017
Sist endret 
mars 17, 2017

Lave hotellpriser, spennende mat, trygt reisemål og hyggelige folk

Hurghada, Egypt: Denne delen av Rødehavets kyst er best kjent for et varmt klima året rundt, for klar og asurblått hav, for badesteder og et eldorado for dykkere. Legg til lave priser på hotell av høy standard, stort utvalg av mat og drikke, et trygt reisemål og vennlig lokalbefolkning, og du er havnet et sted på kysten nord eller sør for byen Hurghada.

Mange kommer hit for snorkling, dykking og bading i det klare havet. Nettopp vintersol hadde lokket Mona Stuckenbröker, 22, og hennes partner Ugur Mumcu, 23, til Hurghada. Paret bor og arbeider i den tyske byen Bielerfeld.

Kul øy. "Dette er vårt første besøk i Egypt og vi nyter en ukes pause fra kald og mørk vinter hjemme. Sol og sjø er var hovedgrunnen til at vi kom hit og vi føler seg trygge her", sa Mona. Vi møtte henne og Ugur på utflukt til den kule øya Mahmya, utenfor Hurghada ved Rødehavet – i det paret begeistret kom spaserende opp av sjøen med snorkelutstyret. Tyskere var i flertall på Mahmya, tett fulgt av italienere og turister fra andre land i Europa.

Tre områder. Feriebyen Hurghada er delt inn i tre områder. Den "egyptiske" delen Ad-Dahar i nord. Gebel al-Afish har mange butikker og restauranter og Sigala ligger i sør med en rad av eksklusive feriesteder. Kysten av Rødehavet er hele  800 km lang og strekker seg fra Suez i nord til den sudanske grensen i sør.

To kule hotell: Westin og Mövenpick

Westin Soma Bay, Golf, Resort & Spa Westin ligger ved kysten av Soma Bay, 50 km sør for Hurghada. Hotellet har komfortable rom, spesiell høy kvalitet på senger og serverer supermat i restauranten. Dette er en Golf resort med en av de største spa-avdelinger i Europa med hele 65 behandlingsrom og enda flere behandlinger. Hvis du spiller golf og har en forkjærlighet for spabehandling, så vil aktiviteten ved dette hotellet holde deg engasjert i minst en uke.

Sov søtt. Du føler behaget straks du synker ned en sen kveld – i en seng som gir en helbredende og avslappende søvn og er så guddommelige at du ikke vil ut av den neste morgen. Så fortsatte jeg dagen med såkalt supermat og superdrikk. Det er et utvalg av sunn mat spesielt rik på antioksidanter og med lavt antall kalorier - fra blåbærdrikk til kylling rikelig tilsatt koriander. Av og til er sunn mat også umulig å motstå.

Fem stjerner. Som en femstjerners resort tilbyr Westin treningsstudio, barneklubb, meny for barn, rom service døgnet rundt og rimelig rask internett på rommene. Og skulle du få lyst på en utflukt, så arrangeres mange varianter, fra båttur til ørken-safari.
Mer om Westin Soma Bay

Mövenpick Resort Soma Bay Hotellene til kjeden Mövenpick er kjent for å holde et høyt nivå, og dette ved Soma Bay er i så måte intet unntak. Her rakk jeg bare å bo en natt og i løpet av mine 24 timer hadde jeg spesielt fått servert velsmakende mat og mye å velge mellom fra buffeten i restauranten.
Rom og suiter fremsto i lyse farger, hadde aircondition og bra internett-tilkobling. Neste gang skal jeg bo her i noen dager.

Mer om Mövenpick Soma Bay

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu