Kort møte på Palawan: «Smiley» og hans nye stjerne!

mai 20, 2022
Sist endret 
juni 6, 2022

En tur til Palawan der han oppdaget en ny Whitney Houston

PORT BARTON, PALAWAN: Blant et folkeslag som synger, smiler og danser – og stort sett er glade og positive – dukker en nordmann opp. «Smiley» kunne neppe funnet et mere høvelig tilhold enn Palawan blant mylder av øyer på Filippinene. For å få med hele historien til trønder Geir Tosaunet, må man ha lagt mer enn 60 sekunder til rådighet. Ei bok hadde avgjort passet bedre.

Geir Tosaunet dukket opp i Port Barton og oppdaget en som kunne tolke Whitney Houston.
Geir Tosaunet dukket opp i Port Barton og oppdaget en som kunne tolke Whitney Houston.

Strender i solnedgang

Vi traff «Smiley» i den noe ukjente småbyen Port Barton på øya Palawan, mest sannsynlig eneste nordmann som har strandet her på år og dag. Så viser det seg at få er mere kvalifisert til å gi tips og råd om å feriere ved havet på Filippinene enn nettopp «Smiley».

«Jeg anbefaler Palawan med puddersand, magisk solnedgang, klart sjøvann og unike opplevelser».

En Whitney-opplevelse

Egentlige grunn til at Geir dukket opp på Palawan var langt mere spennende enn strender og solnedgang. Artist, musiker og musikk-produsenten har nemlig funnet et sangtalent utenom det vanlige. 13-år gamle Bella ble oppdaget for tre år siden da hun sang låter av Whitney Houston på en restaurant. Så kom Covid-bølgen og alt ble utsatt.
«Den gang var hun bare 10 år, og det hele var en enda større og imponerende opplevelse fordi hun var så ung», forteller Geir. Nå tilbake for å gjøre avtale med Bella og foreldrene om å lansere talentet som artist.

Bella og Smily´s første konsert - til ære for King Goya. Medhjelper Rizza t.v
Bella og Smily´s første konsert - til ære for King Goya. Medhjelper Rizza t.v

Vil åpne Resort

Tyfoner er en vedvarende fare, og i desember 2021 slo Rai til med betydelige skader i Port Barton. Noen mindre gjestehus har åpnet, andre venter på folk som vil drive videre. Geir kom over en eiendom ved stranden som har to hovedhus og noen hytter med stråtak.

«Jeg vil gjerne åpne en restaurant her», slo trønderen fast. Se ikke bort fra at det skjer allerede mot slutten av 2022. Geir drev tidligere en mindre resort på Carabao, ei naboøy til mere kjente Boracay. Her havnet han for 20 år siden i forbindelse med en spillejobb, og så seg sjelden tilbake.

Har du vært andre steder i verden?

«Jeg har vært flere steder i USA, og mye over hele Karibia. Jeg elsker jo amerikansk musikk, og spesielt Johnny Cash. Og jeg liker Las Vegas, men først og fremst liker jeg Trøndelag, men helst i sommerhalvåret. Resten av året er jeg på farta, og ofte på Filippinene»

Tips for turister

«Beste tips for ferie på Filippinene er at turister bør anstrenge seg litt og bli kjent med de lokale. De aller fleste snakker bra engelsk. Palawan har mange små perler som ikke står oppført i alle turist-brosjyrer. Her er El Nido et kjent startpunkt for turer til 40 øyer, mens turistøya Boracay med 700 hotell er noe helt annet»

Trønder som ikke gir seg - «I wan´t back Down»

Med sans for gitarer - Geir Tosaunet har 50 i sin samling
Med sans for gitarer - Geir Tosaunet har 50 i sin samling


Fra Cash til Bella

Med spillejobber og Johnny Cash show i Norge, stor interesse for mat, kunst og 50 gitarer fordelt på Norge og Filippinene, er ikke «Smilye» som andre turister. Han jobber som produsent for flere norske artister, og har nå en potensiell internasjonal stjerne som Bella i stallen.

I løpet av 60 sekunder er du blitt kjent med en trønder som ikke sitter stille. Derimot virker det som Geir følger et øyeblikks befaling fra et kjent Johnny Cash refreng: «I wan´t back down».

Skjortevask: Geir går ofte med fargerike skjorter.
Skjortevask: Geir går ofte med fargerike skjorter.

GEIR STRANDET PÅ PARADISØY - MED GITAR

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu