Stor test: Spa safari på Gran Canaria

juli 31, 2013
Sist endret 
juli 31, 2013

Den sunne øya. De første turistene kom til Gran Canaria for mer enn 50 år siden av helsemessige årsaker, på grunn av det tørre og varme klimaet, mineralene i sand og sjøvann som virket helbredende. Etterpå kom det kun charter-turister. Nå har helsesektoren tatt seg opp til terapeutiske høyder med spa- og terapi på nye luksus-hoteller. Det snakkes om aloevera, chakra massasje, gjørme- og algebehandling, slanke-behandling, shiatsu og bio-massasje, for å nevne noen nye ord som er tatt i bruk.

Gloria Palace Royal, San Augustin
Hotel: Et stort 4-stjerners hotell, egnet for familier med utsikt over San Augustin og havet. To svømmebassenger for voksne, ett for barn. I øverste etasje svømmebasseng med solplass og panoramautsikt. Et dedikert naturist-område. Lekeplass og mini klubb med barnepass. Halvpensjon eller alt inkludert. Gratis internett på hele hotellet. Tennis, squash og treningsstudio.
Spa: Åpnet som helsehotell, nå Europas største spa-og terapisenter med den nyeste teknologie og fire saltvannsbasseng. Tilbyr ulike helse kurer, blant annet mot revmatiske lidelser, samt skjønnhetsbehandlinger og store friområder.
Spesialitet:En come-i-form pool med hydromassasje og oppvarmet sjøvann med ulike temperaturer. Hotellets gjester får 10% rabatt på alle behandlinger.
Best i test: Anti-stress behandling. Massasje kombinert med terapeutisk økt i treningsstudioet, kom-i-form pool, sauna, tyrkisk bad.
Varighet: 3 timer og 30 minutter. Pris: 81 Euro.

Lopesan Villa del Conde, Meloneras

Hotellet: Med tre store tårn og en kuppel er dette et 5-stjerners hotell som går under navnet "Kirken". Resepsjonen er en kopi av en av Gran Canarias eldste kirker. Svømmebasseng, stor hage og sjarmerende bygninger av lokal byggeskikk. Nær sanddynene i Maspalomas.
Spa:Corallium ligger ved strandpromenaden, og et spa som tilbyr luksus og velvære. Ocean View i eksklusive rom med eget saltvannsbasseng, solarium og behandlingsrom. Spesielt egnet for par. 15 massasje-varianter, 16 kroppsbehandlinger og en rekke skjønnhetsbehandlinger.
Best i test: Aloe Vera kroppsbehandling. Skrubbing med salter, behandling med kremer ​​som gir huden elastisitet og beskyttelse.
Tid:50 minutter. Pris: 65 Euro.

Lopesan Costa, Meloneras

Hotellet: Luksus nær sjøen med store rom, deilig mat, aktiviteter innen sport og underholdning og casino. Stort område med basseng og massevis av palmer. Noen klager over at palmene skygger for solen. Bør likevel tilfredsstille selv den mest kresne gjest.
Spa: Spectacular. Her kan du legge ut på en reise som kan vare hele dagen, spesielt hvis du bestiller en behandling eller to. Arkitektur inspirert av den vulkanske delen av øya. Fra avslappende på seng av salt, dampbad, tyrkisk bad, badstue, varmt og kaldt vann områder. Eksklusiv bassengområdet utenfor. Hvis du blir hjemlengsel, gå inn i igloen med is og temperatur ved siden Cero. Husk, du blir vant til luksus.

Seaside Palm Beach, Maspalomas

Hotellet: Det beste med dette hotellet er det stort bassengområde med palmer, fugler og en topp service. Her føler du deg spesiell, nesten som i en annen verden, selv om du er i nærheten av strand og shoppingmuligheter. Store rom, balkong og en rekke restauranter. Bygget med en kombinasjon av 1970 farger og dagens ekstravaganse. Perfekt for par over 50 år. Eget bassengområde for naturister. Like utenfor, bussforbindelser til resten av øya.
Spa:Slapp av med en tur i den finske badstuen og massasje med utsikt over den japanske palmehaven. Behandling varierer fra aromaterapi til orientalske Rasul behandlinger, pluss et utvalg av kosmetiske kurer.
Best i test: Rasul. Intens skrubbing av kroppen med eucalyptus og havsalt. Styrker huden og musklene.
Tid:30 minutter. Pris: 39 Euro.

Seaside Grand Hotel Residencia, Maspalomas

Hotellet: Luksus, eleganse og et utvalg av velsmakende og sunn mat. Ikke overraskende at dette hotellet har mange gjester som stadig vender tilbake. En fredelig oase med det lille ekstra. Passer for par uten barn.
Spa: Ny og elegant. Her kan du velge annen en pakke eller individuelle behandlinger som passer for kropp, sinn og lommebok. Den mest omfattende gå over fire dager, påstås å være best for en stresset business kvinne og koster nesten € 500.
Best i test: After sport. Passer etter en dag på golfbanen, blir skrubbet, får fot-behandling og intensiv ryggmassasje.
Tid:70 minutter. Pris: 98 Euro.
Sheraton Salobre, Salobre Golf, Maspalomas

Hotellet: Ligger i høyden, ti minutters kjøring fra kysten, med fantastisk utsikt fra alle rom. Nabo med to golfbaner. Dette er stedet for par som ønsker ro. Elegante rom og enda mer imponerende utsikt over fjell og hav fra bassenget på toppen. Tre restauranter og to barer.
Spa: Ikke like imponerende som selve hotellet. Plass til 30 gjester. To eksperter på Thai massasje.
Best i test:Tradisjonell thaimassasje bringer deg inn i den orientalske verden og gir fullstendig avslapning. Mulig å velge mellom en, to eller tre timer med massasje. Pris: 100 Euro for 60 minutter.

Gloria Palace Royal Hotel & Spa, Mogan

Hotellet: Bygget i stein, klamrer seg til fjellet med fantastisk utsikt. Du føler deg nesten som en fugl når du står på terrassen i en av de øverste etasjene med synet av bassenget, stranden og havet.
Spa:Dynamic basseng med massasje bobler, mikro bobler og vann oppvarmet til 35 grader. Tyrkia bad og treningsstudio er inkludert i romprisen. Barber, manikyr, pedikyr, ansiktsbehandling med ingefær og sjøsalt, for å nevne noen. Her kan du møte alle behovene til kropp og sjel.
Best i Test: Sjokolade Special. Kroppen dekkes med sjokolade, noe som skal være bra for huden fordi frøene av choco er rik på et stoff som bekjemper cellulitter og bremser aldringsprosessen.
Tid:45 minutter. Pris: 60 Euro

Cordial Mogan Playa, Puerto de Mogan

Hoteller: Føler at du bor i en Canarias landsby med 500 forskjellige planter og palmer. Dette store 5-stjerners hotellet har alt, selv kirken hvis noen ønsker å gifte seg. Stille og rolig, egnet for familier. Dykkesenter på stedet. Byen er liten, med en ekkel kjøpesenter og pittoreske havnen med små butikker og spisesteder.
Spa:Oppvarmet basseng, saltvannsbasseng, massasje dusjer, massasje og en rekke behandlinger. Best i test: Oriental hodemassasje. Ikke bare hodet, men også rygg og skuldre. Veldig avslappende.
Tid:45 minutter. Pris: 60 Euro.

Fakta Gran Canaria

Den tredje største av syv, som ligger i den sørlige delen av Kanariøyene. Vulkansk øy i Atlanterhavet som består av strender og fjell. På samme breddegrad som Florida.
Størrelse:1560 kvadratkilometer
Innbyggertall:800.000
Hovedstad: Las Palmas
Høyeste punkt: Pico de Las Nieves, 1949 meter
Språk:Spansk
Klima: Gjennomsnittlig 25 grader. Mest solfylte sørlige delen av øya.
Reise:Mange flyselskaper har direkteruter til Las Palmas. Charterfly.
Sør:Playa del Ingles, San Agustin, Maspalomas og Puerto Rico.
Nord: Grønt fjellandskap. Kysten et paradis for dykkere.
Mer info: grancanria.com, grancanariawellness.com

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu