Franske Riviera og gammel kjærlighet ruster ikke

august 2, 2020
Sist endret 
august 2, 2020

Bonjour Norvège! Møt President og musiker Torkil Baden på Côte d`Azur

DEN FRANSKE RIVIERA: Nordmenns relasjon til Côte d´Azur – altså den franske riviera - er som et evigvarende kjærlighetsforhold. Gammel kjærlighet som aldri ruster! Enten vi drar sørover for å oppleve den lave vintersola over Middelhavet eller har en evig tradisjon med å legge vår sommerferie langs den franske riviera.

Lars Klevstrand er en av mange norske artister som har underholdt på klubb-kvelder
Lars Klevstrand er en av mange norske artister som har underholdt på klubb-kvelder


Torkil og Liv Baden fra Drøbak tilhører alle kategorier og du kan risikerer å møte ekteparet sør i Frankrike til nær sagt alle tider av året. Der er Torkil president i foreningen Club Norvège Côte d`Azur som har 600 norske medlemmer og et illustrerende slagord: Et bedre liv ved Middelhavet.
«Denne foreningen er det sentrale forum for nordmenn, både for turister på kortere ferier og for fastboende. Vi møtes to ganger i måneden til større samlinger i tillegg til ukentlig petanque og golf», sier Torkil Baden. Han har leilighet og adresse i Antibes. Det må legges til at den norske klubben både har kultur, temamøter, fester, turer og sørger for informasjon til det norske nettverket langs kysten.

Mat og vin er en viktig årsak og kulttur for nordmenn til å feriere langs den franske riviera
Mat og vin er en viktig årsak og kultur for nordmenn til å feriere langs den franske riviera

Mat og vin viktig

Mange besøker Sør-Frankrike for å nyte fransk mat og vin, og akkurat informasjon og inspirasjon om dette står øverst på listen til nordmenn.
«Vi formidler nyheter og informasjon på vår hjemmeside og på Facebook. Her kan du finne artikler om det å bo i Frankrike og også finne nyttige adresser. Gjennom vår forening møter du det beste av norsk og fransk egenart, og vi er behjelpelig med å gjøre livet langs denne kysten enda mer innholdsrikt», sier pianist og skribent Torkil Baden i Club Norvège Côte d`Azur.

En klubbkveld med tidligere politiker og statsråd Gudmund Hernes på besøk

Først kom britene

Det var britene som for 150 år siden fant steder som Nice, Cannes og Antibes som den perfekte kyst for vinter-opphold i solen. Senere kom Skandinaver sørover for å overvintre – ikke minst har mange kunstnere funnet lys og inspirasjon under palmetrærne. Den franske riviera er livlig året rundt og skal også være bra for helsen.

Klubben har både kultur, golf og petanque på programme på den franske kysen

Franske riviera reprise

Når du spaserer langs Promenade des Anglais i Nice og berømte Croisette i Cannes merkes ofte at Norden er godt representert på disse kanter. Skulle du trenge ytterligere overtalelse, vær klar over Nice Carnival og Mimosa-festen i Mandelieu-la Napoule, begge i februar.  En annen favoritt er kystbyen Menton mellom Monaco og grensen til Italia også kjent som «Perle of France» og ikke minst for sine kule hager. Reis til Rivieraen når som helst, men vær klar over at veteranene ofte foretrekker å gjøre akkurat det samme som forrige gang. På den måten blir ferien på den franske Riviera ofte en fransk reprise av reprisene.

LES OGSÅ: LUKSUS MED LIVLIG HISORIE

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu