Pilgrimsvandring Spania: Ferd mot Den Hellige Ånd

mai 5, 2023
Sist endret 
mai 22, 2023

Ruten Camino Lebaniego har lang historie, Jesu Kristi kors og jubel i nåde

Natur og religion

PILGRIMSVANDRING: Spania kan vise frem tre steder som i tur og orden feirer «Hellig år». Det mest kjente er Santiago de Compostela som i 2023 feiret sin markering nummer 120. Caravaca de la Cruz i Murcia har sitt neste Jubelår i 2024. Tredje spennende feiring på den iberiske halvøy foregår i byen Lebaniego i Cantabria, nord i landet. Ta en Pilgrimsvandring Spania og be om tilgivelse for alle synder – før det er for sent!

MÅLET: Det endelige målet for en Pilgrimsferd i Spania.
MÅLET: Det endelige målet for en Pilgrimsferd i Spania.

I Cantabria feires alle jubileer i Lebaniego med stil. Det feires 16. april når Santo Toribio-festen faller på en søndag. En perfekt anledning til å delta i et komplett program med kulturelle og religiøse aktiviteter rundt pilegrimsreisen til klosteret Santo Toribio de Liébana. Med beliggenhet i Cantabria, midt i hjertet av Nasjonalparken Picos de Europa, får du fantastisk natur med på kjøpet. Du kan komme for naturen, for kulturen, for religionen eller en kombinasjon.

BRA UTSIKT: "Balkong" over Desfiladero de la Hermid, den vakreste veien i Cantabria.
BRA UTSIKT: "Balkong" over Desfiladero de la Hermid, den vakreste veien i Cantabria.

Dette er Camino Lebaniego

En pilegrimsvandring med århundrer av historie som går til klosteret Santo Toribio. Her finnes Lignum Crucis: det største fragmentet av Jesu Kristi kors. Denne veien henger også sammen med Jakobsveien og kan selvsagt gås når som helst. Men husk, klosterets tilgivelsesdør, altså den hellige døren Puerta del Perdón åpnes kun i løpet av det hellige året. Dette er en begivenhet som tiltrekker tusenvis av pilegrimer på jakt etter "jubelårets nåde", det vil si tilgivelse for alle synder.

KORSET: I klosteret Santo Toribio de Liébana finnes det største av Kristi kors som er bevart.
KORSET: I klosteret Santo Toribio de Liébana finnes det største av Kristi kors som er bevart.

Opp til 1800 meter

Hele veien strekker seg 71,73 kilometer mellom San Vicente de la Barquera og klosteret Santo Toribio. Ruten passerer gjennom fjellområder med stor natur og du kan oppdage utrolige steder. Gå ikke glipp av oppstigningen til taubanen Fuente Dé, som tar deg til en høyde på over 1800 meter. Blant de forskjellige skogene finner du eventyrskoger som Habario de Pendes, en kastanjelund med hundre år gamle trær. Gå heller ikke glipp av La Hermida-juvet, som med sine 21 kilometer er det lengste på den iberiske halvøy. 

Følg kartet - her er ruter til hellige steder.
Følg kartet - her er ruter til hellige steder.

Festivaler og konserter

I tillegg til vakker natur og tilgivelse, kan du også få med deg en rekke konserter og kulturelle begivenheter. Innen jubileumsåret er omme, 16.april 2024, vil det ha blitt arrangert mer enn 400 aktiviteter, inkludert 150 konserter, 20 tradisjonelle festivaler, 70 sportsarrangementer, 30 scenekunstforestillinger og 20 gastronomiske programmer. Garantert nok til å kunne tilfredsstille den mest kultur-tørste pilegrim!

Program og informasjon. Les Her

LES OGSÅ: LANGS EL CAMINO TIL SANTIAGO

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu