Beste i Europa – Tusen takk for prisen!

april 30, 2021
Sist endret 
april 30, 2021

En jury av fem eksperter i Storbritannia valgte King Goya som beste reisemagasinet i Europa

LONDON: Formidling av nyheter og spennende historier er enkelt for journalister som kan sitt yrke. Derimot, å skrive om seg  selv er ganske vanskelig. Med mindre man har sort belte i selvskryt. Som journalist på tur elsker man  nyheter om reiser, tips om spennende steder og skape inspirasjon for sine lesere. Man må i hvert fall være først på banen med egne nyheter; Den internasjonale utgaven av King Goya er tildelt pris som «The Best English European Travel Magazine 2021». Best i Europa, morsomt!
April 2021; Den gode nyhet kom samtidig som Storbritannia, og spesielt London, er tilbake som det gode gamle turistmålet. En påminnelse at vi både kan drømme, planlegge  og realisere neste internasjonale reise. «Drøm og planlegging er halve moroa», sa en av våre reportere etter å ha vært parkert  hjemme i mer enn ett år.

Hopp med brett på bølgende på Maldivene
Hopp med brett på bølgende på Maldivene

Pris: Best i Europa

Utmerkelsen til King Goya er en del av aktiviteten til mediebyrået SME News i London, et byrå som dekker England, Wales, Nord Irland og Skottland.  Målet er å finne gode bedrifter over hele Storbritannia, i år inkluderer det også anerkjennelse for å få virksomhet tilbake på rett spor etter covid-krisen. Det er femte året SME News deler ut slike priser.

Offisielle begrunnelse

Vi visste at King Goya var nominert og med i dansen  om en utmerkelse. Derfor var det ekstra spennende da denne meldingen kom fra SME News: “Etter grundig overveielse av vår jury, er jeg veldig glad for å kunngjøre den gode nyhet. I år har Goya Media Ltd og King Goya online reisemagasin blitt tildelt prisen som
Beste engelskspråklige reisemagasin i Europa 2021
"Dette er en fantastisk prestasjon og representerer alt hardt arbeid og gode beslutninger som er tatt og fullført i en vanskelig tid», sier Jessie Wilson, pris-ansvarlig hos SME-News.

Laget av journalister

Reise-magasin laget av profesjonelle journalister og fotografer har alltid vært nyttig kilde til ideer og inspirasjon for mange som reiser og ferierer. Så kom pandemien som gjorde det umulig å reise og lage eksklusive historier. Reisebransjen har ligget nede, mens King Goya har vært løpende oppdatert både på norsk og engelsk.
«Jeg er beæret og takknemlig for å motta prisen. Dette er en utmerkelse som viser at journalistikk fortsatt har en viktig rolle i turistnæringen", sier redaktør Gudmund Lindbaek.

PRISVERDIG: Alltid oppløftende med en internasjonal pris. Gudmund Lindbaek, redaktør og reise-journalist
PRISVERDIG: Alltid oppløftende med en internasjonal pris. Gudmund Lindbaek, redaktør og reise-journalist

Litt mer kritisk

King Goya har vært online med reisetips, inspirasjon og reportasjer siden 2016 i to utgaver - engelsk og norsk. Dette er den andre internasjonale prisen Lindbaek får som reise-journalist. Den forrige var «Gullpennen» for «beste og mest engasjerte reise-reportasje» fra Kroatia. Du finner eksklusive reportasjer med masse bilder fra 70 land.
“King Goya er ikke er en reiseblogg, men har en magasin-profil og fremfor alt journalistisk. Som regel er journalister mer kritisk og har et større ordforråd enn bloggere og  markedsfolk, som skryter av ethvert produkt som promoteres. Mange reiseblogger forsvant under pandemien, mens vi er klare til å formidle nye opplevelser. Vi serverer selv-opplevd inspirasjon og er samtidig ikke engstelig for å fortelle om minus-sider knyttet til reise og ferie».

En perfekt omvei

«I tillegg til å samle priser er dette en perfekt jobb. Jeg har aldri samlet på antall land – eller på død og liv må publisere gorilla-bilder på Instagram. Jeg er aldri sikker på noe, men tror fremtiden vil føre til reiser som varer lengre, i et roligere tempo og til destinasjoner langt unna. For min egen del er jeg fornøyd med å møte mennesker, nyte lokal mat og oppleve det spennende og vakre verden har å by på – for så å returnere. Enhver reise er som regel en omvei for å komme seg hjem».

Og vinneren er ...: Feiret med gylden fest i Zagreb

Marta Strand er en erfaren skribent og arkitekt. Hun har hatt base i London siden 1986 og kjenner byen ut og inn. Marta har stor interesse for design og arkitektur, men også kunnskap om den kulinariske revolusjonen som finner sted i London.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu