Jakt på selve sjelen til Zürich

juni 27, 2016
Sist endret 
juni 27, 2016

Gode råd fra lokalbefolkningen i Zürich

ZÜRICH: Mest sannsynlig kjenner du denne byen som kapitalens høyborg, for business og banker. Men andre beskrivelser kan også brukes på Zürich, en by med mange navn, vendinger og identitet. Zurich er historisk og tradisjonell, men også ung, kul og romantisk med masse tilbud innen kunst, med innsjø, parker og natteliv.
Som regel følger jeg prinsippet om å la de lokale komme med går og innspill. Så også i Zürich hvor lokalbefolkningen alltid leder an til de beste stedene, til de kuleste møteplasser og beste restauranter.
Klikk for større bilder

Katja Weber er avgjort en med innsikt. "For eksempel besøker jeg "Frau Gerolds Garten" i området "Kreis 5", hvor en restaurant med egen urban hage og en rekke små butikker dukket opp fra det store intet", sier Katja. For en drink stikker hun innom Rio Bar, som ligger ved siden av sentralbanestasjonen.

Manifesta. Zürich har styrket sin posisjon innen kunst og Manifesta 11 setter sitt preg på byen helt frem til 18. september. Denne nomadiske biennalen har i år temaet "Hva folk gjøre for penger". Vel 35 nye kunstverk er utstilt over hele byen. Mest oppmerksomhet fikk Mike Bouchet som forvandlet menneskelig avfall fra Zürichs innbyggere til 80 tonn stinkende kunst, heldigvis utstilt i en egen hall.

Gaga. Byen feirer 100 år siden Dadaismen dukket opp som en ny kunstretning og i den forbindelse skrev en avis følgende; Zürich går ga-ga for Da-da! I 1916 oppsto Da-da i hjertet av gamlebyen - en ironisk, høytlydt og fargerike kunstbevegelsen. Dadaistene i Zürich forårsaket oppstyr med sin kunst og bisarre aktivitet. Cabaret Voltaire, adresse Spiegel 1 i gamlebyen, er derfor et Dada hot-spot når dadaismens første 100 år feires. Cabaretvoltaire.ch

Trendy bydel. Zürich West, eller ”Züri-West”, er forvandlet fra et industrielt kvartal til byens mest trendy bydel. I store haller der skip en gang ble bygget og motorer og turbiner montert sammen, finner vi nå kunst, design, mat, shopping og underholdning i sentrum for oppmerksomheten. ”Züri-West” er perfekt for å bli utforsket til fots aller på sykkel og reisen dit fra sentrum er enkel med trikk og buss.

Restauranter. For matelskere er det en glede at tradisjoner er blitt samlet i ”Food Zürich” med mer enn 50 arrangementer, som finner sted over en periode på 11 dager i september. Foodzurich.com
Ellers anbefales en aften på Quai 61, en restaurant praktisk talt på innsjøen med flott utsikt og enda bedre mat med en italiensk profil. For lunsj i ”Zürich-West”, anbefales restaurant Viadukt, adresse Viaduktstrasse 69/71.

Litt av hvert. Zürich har 25 utendørs- og innendørs basseng og en svømmetur i Lake Zurich er også en mulighet. Fra mai til september kan kvinner bade og svømme på Stadthausquai, et kvinnebasseng omgitt av gamlebyen.
Event-kalenderen er stor og omfattende – fra gateparader, festivaler, sport og utendørs konserter om sommeren. Zurich Zoo er et dyrerike med over 360 forskjellige dyrearter og veien fra byen til landlige omgivelser er svært kort.

Opera. Populære forestillinger, internasjonale stjerner og forestillinger for barn og ballett. Zürich Opera House har 250 forestillinger i året.

Lokale forslag. La oss ta med ytterligere et lokalt råd. Frisør Danniel Saner har avgjort et øye for stil og skjønnhet - og for Zürich. "Min favoritt er fiskerestauranten Bianchi på Limmatquai, men du kan også finne meg nyte en aperitiff på Hechtplatz eller glede meg over utsikten til innsjøen og alpene på Bürkliplatz".
For min egen del vil jeg legge til at Zürich er en velstående, velordnet og vakker by med Zürich-sjøens klare vann og elven Limmat – og den er overraskende hot og trendy.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu