Velg ditt paradis på Hawaii

april 28, 2016
Sist endret 
april 28, 2016

Nordkysten av øya Oahu byr på verdens største bølger

HAWAII: Aloha er et av de første ordene du får høre etter landing i Honolulu. Men husk at Aloha har en dypere mening enn bare hei. Aloha er en del av selve levemåten i dette innbydende og spesielle samfunnet, et uttrykk som fremmer kjærlighet og harmoni. Ordet er som selve sjelen, en ånd som betyr mange ting, blant annet Hallo, adjø og kjærlighet.

Seks øyer. Hawaii består av seks store øyer som normalt besøkes, og vi har satt sammen en guide mest beregnet for de som kommer hit for første gang - en guide om hva hver øy har å tilby, og tilbudet er stort, omfattende og litt forskjellig fra øy til øy. Egentlig er ikke Hawaii som andre steder på jorden; her finnes noen av verdens mest aktive vulkaner, dette er fødestedet til moderne surfing, lokal mat og med et unik blanding av folkeslag langt ut i Stillehavet.
De beste og ivrigste surferne vet at nordkysten av øya Oahu kan by på verdens største bølger og at Laniakea er best for surfing land denne kyststripen.

Kauai. Øyene Oahu, Maui, Big Island, Molokai, Lanai og Kauai har alle ulike tilbud. Kauai er den nordligste øya og er prydet med dramatiske, naturlig skjønnhet med utendørs opplevelse og romantiske eskapader som spesialiteter. Høydepunktet er de spektakulære klippene Napali Coast og Waimea Canyon, også kjent som Grand Canyon of the Pacific.

Oahu. Denne øya er en blanding av natur, kultur, moderne kunst, underholdning og hjem av delstatshovedstaden Honolulu og med flertallet av Hawaiis befolkning. Stranden Waikiki besøkes av gjester fra hele verden, men er sant og si ikke all verden. Nuuanu Pali Lookout har fjellutsikt, Hanauma Bay er en av Hawaiis fremste snorkelsteder og North Shore har de legendariske bølgene for surferne. Dette Surfe-Mekka tiltrekker seg de beste surferne fra hele verden. Den mest besøkte severdigheten på Oahu er Pearl Harbor med historien om det japanske lynangrepet som fikk amerikanerne med i andre verdenskrig.

Molokai. Det er som å gå tilbake i tid når man besøker den søvnige havnebyen Kaunakakai. Molokai er en øy som i stor grad har bevart sin fortiden og forkjærlighet for utendørs aktiviteter og der til og med naturen setter en romantisk tone. Papohaku Beach er en av de største hvite sandstrender i Hawaii.

Maui. Dette er den nest største øya, også kjent som "Valley Isle" og øya noen tror og mener har de beste strendene i verden. Maui har overraskende mange sjarmerende byer, kunstneriske lokalsamfunn og lokale favoritter som har eksistert i generasjoner. Haleakala National Park er Mauis høyeste topp.

The Big Island. Hawaii Island, eller Hawaii eller Big Island er større enn alle de andre øyene til sammen. Her kan du oppleve 13 klimatiske soner - fra sandstrender til snødekte fjell, fossefall, regnskog og botaniske hager og en av verdens mest aktive vulkaner. Høydepunkter: Den historiske kystbyen Kailua Village med restauranter, natteliv og solnedgang. Besøk kaffeplantasjer og drikk Kona kaffe og oppdage sentrum av byen Hilo, øyas hovedstad.

Maten. Honolulu er vertskap for Hawaii Food & Wine Festival (14 oktober - 30, 2016) der kokker fremmer sine lokale råvarer, som biff og sjømat. Men gjester kan ikke besøke øya uten å smake på en av Oahus søteste import, en fluffy malasada. Denne portugisiske donut rullet i sukker ble så populær at den nå serveres hele året. "Papu" er hawaiisk for forrett og "Loco Moco" for et større måltid.

Romantikk. Hawaii er som laget for romantikk, bryllup og bryllupsreiser. Ikke minst er øya Kauai med kritthvite strender, palmetrær, asurblått hav og vakre solnedganger en romantisk inspirasjon. Spaser hånd i hånd langs stranden og opplev et glitrende hav som reflekterer veien opp til månen.
Hawaii er perfekt for bryllupsreise, for drømmen om en romantisk ferie eller bare ta av skoene og rusle på en sandstrand - eller ønske å si til din partner; "Jeg elsker deg" – til og med på den hawaiiske måten - Aloha ai oe ".

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu