Tarifa - hipp og i vinden

april 27, 2016
Sist endret 
april 27, 2016

Her møtes kitere og surfere fra hele verden

Tarifa, Sør-Spania: Det er fortsatt vår og ti kilometer lange Playa de Los Lances er tynt befolket og en perfekt strand når man nesten kan ha den for seg selv. Strendene ved Tarifa er siste stopp før Marokko, liksom ute på tippen av Sør-Spania, der Middelhavet og Atlanterhavet møtes. Dette er et paradis for kitere og surfere.

De ivrigste er på plass i begynnelsen av mars for å trene og forberede seg til en ny sesong, men de er ikke spesielt mange. Men bare vent til sommeren med temperaturen opp mot 30 grader. Da kommer også sterk vind fra øst til glede surfere, windsurfere og kiterne. Vinden vi snakker om er en drøm for alle fordi den bringer med seg blå himmel og solskinn i stedet for storm. Spesielt i august er strendene pakket - det er liksom halve moroa for de mange på land. Los Lances-stranden med furu-trær som skydd mot vinden er minst like populær blant bikini-flokken som den er for surferne.

Surfer-paradis. Som brettseilernes og kitesurfernes hovedstaden i Europa tiltrekker Tarifa en kosmopolitisk atmosfære, til et lite sted med mange restauranter, barer, puber og diskoteker. Klimaet er mildt med behagelig temperatur hele året og lite nedbør, noe som gjør det til et ideelt feriemål. Hvis den spesielle surfe-vinden fortsatt ikke har kommet før lunsj, fortvil ikke – det blåser ofte opp på ettermiddagen og lite vind er en sjelden anledning.

Byen. Tarifa er mer enn bare strender. Dette er en liten by med trange, svingete gater og mange interessante monumenter, for eksempel det gotiske kapellet Mundejar og kirkene Santa Maria og San Mateo. Inne i festningen Castillo de Guzman ved havnen er det meste som det engang var, med tårn der vi kan nyte utsikt over byen og severdighetene.

Lokal fest. Hver September avvikler byen sin egen lokale feira - en ukes vanvittig fest med mat og en merkelig porsjon av religiøs fanatisme. Tarifa feirer med stil. Gatene fylles opp med Flintstones og faraoer og barer flytter sin virksomhet ut i gaten. Dette er ikke en byfest for pyser. Men hvis du fortsatt er ung nok til å anse morgen som slutten av kvelden, så er dette en opplevelse du ikke bør gå glipp av.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu