Gjør klar for Tons of Rock

februar 10, 2016
Sist endret 
februar 10, 2016

Siste stopp for Black Sabbath – på aller siste turne

Halden: En idyllisk kystby i Østfold, kjent for Allsang på Grensen og kort vei til harryhandel i Sverige. Men noen dager hvert år ser det helt annerledes ut. Tusenvis av feststemte rockefans trekker mot byen og Fredriksten Festning, for å holde lag i sommervarmen. For da møtes noen av verdens største rockeband på Norges største rock og metalfestival, nemlig Tons of Rock.

Veteraner. I 2016 arrangeres festivalen for tredje gang, og etter to særdeles suksessfulle år har festivalen på fantastiske Fredriksten Festning allerede markert seg som en av Europas tungvektere i sjangeren. Sommerens ubestridte høydepunkt blir legendene i Black Sabbath, som for aller siste gang er ute og turnerer, og blant bandets siste konserter noensinne finner man Halden og Tons of Rock. I tillegg vil artister som Alice Cooper, Nikki Sixx fra Mötley Crüe, og norske Raga Rockers stå på scenen sammen med flere titalls band i mange sjangere, og ikke minst fra hele verden.

Flaggskip. Det hele startet for noen år siden da bakmennene Mads Martinsen og Jarle Kvåle fra Amber Booking i Oslo, samt festivalveteran Svein Bjørge, fant ut at behovet for et rockeflaggskip utendørs i Norge var skrikende. Det eneste faste holdepunktet, Norway Rock Festival i Kvinesdal, var historie, og andre alternativer, som Metal Heart på Notodden, Lillehammer Metal Fest, og flere andre ble engangsforeteelser og ofte ikke en gang det. Kontinuitet, visjon, innsikt, logistikk, kreativitet og ikke minst teft måtte til for å erobre posisjonen som Norges flaggskip i kategorien.

Svartkledde turister. Og flaggskipet kommer seilende opp på sitt tredje år, og med artistene som allerede er sluppet, og et billettsalg som har knust alle rekorder, er det lite som tyder på at ikke Tons of Rock blir festivalsjefen innen rock og metal i overskuelig framtid.
Hele Halden by setter pris på disse tre dagene fra 23. juni med svartkledde turister og en velvilje fra lokalsamfunnet gjør at det uten tvil er Fredriksten Festning som er det riktige høysetet for Norges største rock og metal-festival.

Følg med her Tons of Rock

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu