Jamaica: Topp hotell og resorter, ny flyrute og stadig flere mord!

februar 5, 2024
Sist endret 
februar 5, 2024

«Det er vår forbanna plikt å opplyse at denne karibiske øya hadde hele 65 drap på en måned i 2024»

JAMAICA KALLER: Den naturvakre øya i Karibien har fått nye hotell og resorter og er stadig full av sol, gjestfrihet og kjent musikk som gjerne fremføres live. Nylig åpnet Princess Grand Jamaica med sine 1000 hotell-rom og Riu Palace Auqarelle med 7650 rom. En ny flyrute fra London gjør det enklere å besøke Jamaica, også fra Norge.

Jamaica har plenty med flotte strender pluss tropisk klima.
Jamaica har plenty med flotte strender pluss tropisk klima.

Rekord i mord

Jamaica er mest kjent for varmt, tropisk klima, for raggea-musikk og fargerike befolkning. Ja, til og med kaffen som serveres er på topp.

Det er ikke vår oppgave å skremme folk fra å reise til Jamaica, men det er vår forbanna plikt å opplyse at denne karibiske øya hadde hele 65 drap i januar 2024. Det er et høyt tall for en befolkning på 2,8 millioner.

Jamaicas drapstall har konsekvent ligget på et høyt nivå i flere år. Vi snakker om vold, væpnet ran, seksuelle overgrep og drap som det normale.

Det swinger av musikken på Jamaica - spesielt av reggae-musikk.
Det swinger av musikken på Jamaica - spesielt av reggae-musikk.

Ikke reis til Jamaica

Du vil leve sikkert på luksushotell og resorter som bevoktes, men hvem vil til Jamaica for kun å være på en resort eller luksus-hotell. Derfor kom vi med advarsel «Ikke reis til Jamaica» før politiet på øya kan oppgradere sikkerheten. For øvrig kan du gjøre hva du vil.

Jamaica satser stort på turisme med nye hoteller for både familie og par – flere av disse i Montego Bay. Princess Grand Jamaica er det ultimate med god plass for familier. Pluss mat fra hele verden på ni restauranter. På voksen-hotellet Hotel Unico venter overdådig løuksus med private basseng eller spabad på terrassen.

Inspirert av Bob Marley

Fra London Gatwich flyr man direkte til Montego Bay med Norse Atlantic Airways og fire ukentlige avganger.

Sangster International Airport har fått ny infrastruktur og fasilitetene på flyplassen har fått et løft. Det nye tilskuddet til flyplassen er en Bob Marley-inspirert restaurant hvor du kan nyte klassisk jamaicansk stemning og mat.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu