Kunst i London og en Picasso til 133 mill. kroner!

oktober 7, 2018
Sist endret 
oktober 7, 2018

Nyttig tips: Neste gang kunstverden lander som en flokk trekkfugler

LONDON: En dyr Picasso. Like sikkert som oktober kommer, så monteres svære telt opp i Regents Park, telt som fylles med kunst fra hele verden. Noe avgjort dyrere enn andre, kunst som provoserer og andre ting som engasjerer. Kunstmessen Frieze Art er hovedstadens største og mest besøkte med opp mot 130,000 innom teltene i løpet av fire dager.

Kvinner og kunst. Å besøke Frieze London er som å ta temperaturen på dagens kunst, en messe som gjenspeiler historien og nye bekymringer, enten de er filosofiske, politiske eller handler om kvinner som kunstnere. Spesielt var åtte kvinner fra hele verden invitert til å delta.

Picasso. Messen er på mange måter visuell livlig og som tilskuer kan det være vanskelig å unngå en visuell overbelastning, eller rett og slett umulig å unngå. Spesielt opptatt ble jeg av å vurdere maleriet ”Man and Nude” av Pablo Picasso – vel og merke vurdere prisen. Galleriet Nahmad Contemporary kom fra New York med dette maleriet som er til salgs for 16 millioner amerikanske dollar, altså 133 millioner norske kroner.

Travle dager. Frieze er noen frenetiske dager når den globale kunstverden lander som en flokk trekkfugler. Neste gang de store hvite teltene dukker opp i Regents Park bør du i det minste ha bestilt hotellrom, det er ikke like enkelt når kunstflokken allerede har landet i London, mest sannsynlig med en ny Picasso

Mer om Frieze London

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu