London; Mer original enn noensinne

mars 15, 2015
Sist endret 
mars 15, 2015

Hibiscus har to Michelin-stjerner

LONDON: Opprinnelig åpnet Chef Claude Bosi restauranten Hibiscus i 2000 i en liten by i området West Midlands, eller rettere sagt i markedsbyen Ludlow i Shropshire. Restauranten fikk sin andre Michelin-stjerne i 2004. Men tre år senere valgte Bosi og hans kone å stenge og flyttet så til området Mayfair i London. Etter flyttingen mistet Hibiscus en av sine stjerner, men etter en investering på 10 millioner kroner, vesentlig brukt på renovering, fikk han i 2009 tilbake den han hadde mistet.

Jeg bare understreke en vesentlig ting - dette stedet har to Michelin-stjerner og en kokk som er mer nyskapende enn noensinne. For å være helt ærlig vurderer jeg mat fra Mark & Spencer for å være litt snobbete, så jeg var slett ikke sikker på hva som egentlig ventet meg på en to-stjerners Michelin-restaurant. Jeg forestilte meg at dette må være mat som serveres til gudene. Etter å ha blitt passe oppdollet dro vi til Mayfair for å sjekke ut hva denne maten og utmerkelser egentlig dreier seg om.

Atmosfæren: Hibiscus har en svært innbydende atmosfære med komfortable og polstrede stoler og god plass mellom bordene i en intim setting. Jeg følte at ansatte var fantastisk vennlige og profesjonelle og ikke i det hele tatt pretensiøse som jeg hadde hørt kan skje på steder med Michelin-stjerner. Interiør og innredning var enkel, og det flotte trepanelet virket varmt og koselig. 

Service: Det var absolutt ingenting å utsette på servicen. Vi bestilte en 8-retters meny med ulike viner og vår vinekspert fortalte detaljert om hver eneste vin. Stedets sommelier Bastien Ferreri var utrolig kunnskapsrik. Servicen var oppmerksom, men ikke for masete, og vi kunne føre våre samtaler uten å bli avbrutt. 10/10

Maten: Chef Claude Bosi er viden kjent for sin kreativitet og han skuffet ikke. Jeg har en slags ærefrykt for hva kokken og hans brigade klarte å skape med de åtte rettene. Maten var usedvanlig god, og det var en opplevelse å spise alle disse bisarre og velsmakende kombinasjoner. Presentasjonen var utmerket, den eneste lille skuffelsen var osten burrata, den manglet rett og slett smak og levde ikke opp til standarden til de andre rettene.

Verdt pengene: Et besøk på Hibiscus er ikke rimelig. En 8-retters meny med vinsmaking koster £ 120 pluss 12,5% serviceavgift. Lunsjen er nok en rimeligere investering er for lunsj, den koster £ 49,50 for 3 retter, ½ flaske vin, kaffe og petit fours som avslutning. 7/10

Typiske retter: Pumpkin Velouté, blåmuggost royale, skotsk kamskjell, Confit svinekjøtt av nakke, røkt ål, gåselever, hjort, Posjert torsk, søtpotet og ostekake for å nevne noen.

Vinkartet: Sterk vekt på franske viner og stort utvalg av både rød og hvit Burgund. Pris for en flaske vin starter på 28 engelske pund.

Sitat fra media: "Bosi benytter små leverandører av råvarer for å forsyne kjøkkenet med sesongens råvarer. Hans meny er basert på en grundig forståelse av klassisk fransk matlaging kombinert med en fabelaktig kreativitet" - AA Restaurant Guide 2015

Hibiscus
Adresse: 29 Maddox Street, London W1S 2PA
Reservasjon: +44 20 7629 2999
Åpningstider: Lunsj tirsdag-lørdag 12-14:30. Middag: Tirsdag-torsdag 18:30 til 22:30. Fredag-lørdag 18:00-22:30 (siste bestilling)
Hibiscusrestaurant.co.uk @claudebosi
Nærmeste undergrunnstasjon: Oxford Circus / Bond Street
Chef: Claude Bosi
Restaurantsjef: Laurent Gilis

Jeg er fra Kenya og studerer for tiden medisin i Irland. Når jeg ikke studerer vil du mest sannsynlig finne meg på reise eller i en bohemsk kaffebar hvor jeg prøver å ta fancy bilder.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu