BANGSAEN, THAILAND: "Dette er en av mine favoritter, du får den servert overalt i Thailand", sier Sandy Chan. Hun er kjøkken- og restaurantsjef på restauranten til Scandinavian Village i Bangsaen, kyst- og studentbyen en times kjøring sør for Bangkok.
Sandy forteller at den klassiske thai-retten Massaman Chicken kom til landet med persiske kong Narai, som både hadde mattradisjoner og oppskrifter med seg da han kom til Thailand og regjerte her for vel 300 år siden. Siden har retten vært på thaiens matbord.
Kunst og mat. "Jeg elsker kunst og design, men matlaging er også en lidenskap. Etter at jeg ble uteksaminert fra kunstakademiet, tok jeg kokkeskole for å jobbe i dette yrket. Jeg tror nemlig at kunst kommer til nytte overalt, selv på matfatet, i kjelene på kjøkkenet og selvsagt med oljemaling på lerret. Mat handler ikke bare om smak, men også om visuell presentasjon.
Nå har jeg intrdusert Massaman Chicken til redaktøren i King Goya, han som alltid reiser og smaker på all slags lokal mat rundt om i verden. Som alltid laget jeg maten med omsorg - etter en oppskrift de fleste bruker”
Oppskrift Thai Massaman kylling - for to personer
Smaken er kombinasjon av salt, litt søtt og litt surt.
Tips 1: Stek kardemomme, kanel og laurbærblad I tørr panne, legges deretter til side.
Tips 2: Grill kyllinglåret nesten gjennomstekt før matlaging
Slik lages retten
Redaktørens mening:
Prøv denne oppskriften hvis du liker Thaimat. Den er basert på en typisk Thai- kombinasjon som inkluderer poteter, peanøtter og krydder, og den ble raskt en favoritt. Massaman, Masuman, Masumun og Matsaman – den har mange likelydende navn, men alle smaker det samme. Kjært barn har som kjent mange navn.