• michelin guide

Stor stas da Bangkok fikk Michelin Guide

Følg anbefalinger og du kan velge mellom 17 med stjerner

Eksklusiv mat-guide. Bangkok er allerede kjent for kulinariske opplevelser, og nå har byen endelig fått sin egen utgave av Michelinguiden. Bangkok Michelin Guide gjør det mulig for byen å sammenlikne seg med reisemål som New York, Paris og London. Blant de 17 beste finner vi restaurantene Gaggan, Bo.lan og Paste.

Klikk for større bilder

Du bør også vurdere å besøke restauranter som Nahm, Le Normandie og Mezzaluna, for å nevne tre av 14 andre restauranter i Bangkok er omtalt i Michelinguiden for 2018. Guiden dekker alle slags restauranter, fra gatekjøkken til finere spisesteder.

Michelin mener. Nahm ligger i det elegante Como Metropolitan Hotel og er kjent for sitt sofistikerte thailandske kjøkken. Australskfødt kokk David Thompson demonstrerer her sine ferdigheter i retter som hever tradisjonell thailandsk matlaging.

”Smaken av ingrediensene er intens, men perfekt balansert. Menyen byr på en perfekt måte å oppleve dette kjøkkenet, samt komme med overraskelser”, er Michelins mening om Nahm som har en stjerne. På denne restauranten ligger prisnivået mellom 800 og 1600 Bath – eller fra 200 til vel 400 kroner per rett. Gaggan har to stjerner, 30 kokker i sving på kjøkkenet og et høyere prisnivå.

Thailands turistmyndigheter er offisiell partner og de gjorde stor stas på begivenheten da Michelin Guide ble lansert.
”Vi tror at denne guiden kan få flere til å ta en stopp i Bangkok, sier Pakkanan Winijchai, direktør for Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum. Bangkok-utgaven er tilgjengelig på thai og engelsk, både i trykt og digital versjon.

Restauranter med to stjerner:
Gaggan, Le Normandie ved Mandarin Oriental Hotel og Mezzaluna ved Lebua Hotel

Restauranter med én stjerne: Bo.lan, Chim by Siam Wisdom, Nahm ved Como Metropolitan, Elements ved Okura Prestige, Ginza Sushi-Ichi, J’AIME by Jean-Michel Lorain, Jay Fai, L’Atelier de Joël Robuchon, Paste, Saneh Jaan, Savelberg ved Oriental Residence, Sra Bua by Kiin Kiin ved Siam Kempinski Hotel, Sühring, Upstairs at Mikkeller

About the Author:

Gudmund Lindbaek
King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter regelen: ”Pakk lite, reis langt og lev lenge!”.

Legg igjen en kommentar