Stor stas da Bangkok fikk Michelin Guide

desember 9, 2017
Sist endret 
januar 11, 2022

Følg anbefalinger, velge mellom 17 med stjerner. Og en matbod

EKSKLUSIV MAT-GUIDE: Bangkok er allerede kjent for kulinariske opplevelser, og nå har byen endelig fått sin egen utgave av Michelinguiden. Bangkok Michelin Guide gjør det mulig for byen å sammenlikne seg med reisemål som New York, Paris og London. Blant de 17 beste finner vi restaurantene Gaggan, Bo.lan og Paste.

Du bør også vurdere å besøke restauranter som Nahm, Le Normandie og Mezzaluna, for å nevne tre av 14 andre restauranter i Bangkok er omtalt i Michelinguiden for 2018. Guiden dekker alle slags restauranter, fra gatekjøkken til finere spisesteder.

Restaurant Gagan serverer denne og belønnet med Michelin stjerner i Bangkok.
Restaurant Gagan serverer denne og belønnet med Michelin stjerner i Bangkok.

Michelin mener

Nahm ligger i det elegante Como Metropolitan Hotel og er kjent for sitt sofistikerte thailandske kjøkken. Australsk-født kokk David Thompson demonstrerer her sine ferdigheter i retter som hever tradisjonell thailandsk matlaging.
”Smaken av ingrediensene er intens, men perfekt balansert. Menyen byr på en perfekt måte å oppleve dette kjøkkenet, samt komme med overraskelser”, er Michelins mening om Nahm som har en stjerne. På denne restauranten ligger prisnivået mellom 800 og 1600 Bath – eller fra 200 til vel 400 kroner per rett. Gaggan har to stjerner, 30 kokker i sving på kjøkkenet og et høyere prisnivå.
Thailands turistmyndigheter er offisiell partner og de gjorde stor stas på begivenheten da Michelin Guide ble lansert.
”Vi tror at denne guiden kan få flere til å ta en stopp i Bangkok, sier Pakkanan Winijchai, direktør for Thailands turistmyndigheter i Norden og Baltikum. Bangkok-utgaven er tilgjengelig på thai og engelsk, både i trykt og digital versjon.

Restauranter med to stjerner

Disse restaurantene har fått to stherner: Gaggan, Le Normandie ved Mandarin Oriental Hotel og Mezzaluna ved Lebua Hotel

Disse har én stjerne: Bo.lan, Chim by Siam Wisdom, Nahm ved Como Metropolitan, Elements ved Okura Prestige, Ginza Sushi-Ichi, J'AIME by Jean-Michel Lorain, Jay Fai, L’Atelier de Joël Robuchon, Paste, Saneh Jaan, Savelberg ved Oriental Residence, Sra Bua by Kiin Kiin ved Siam Kempinski Hotel, Sühring, Upstairs at Mikkeller

Stjerne til gatemat

Oppdatering: Innen gatemat har Bangkok et enormt utvalg, og veldig mange holder høy standard. Det siste er at ti av byens gatematboder er anbefalt av Michelin-guiden, bare en av dem har fått en stjerne.

Den fikk Supinya Junsuta, den gang i 2018 var hun 72 år. Det skjedde etter at hun hadde drevet sin lille matbod ved 327 Samran Rat Intersection i Bangkok i 40 år. Boden heter Jay Fai, som betyr «søster føflekk», hennes daglige kallenavn. Der står Supinya dekket med noen store vernebriller, som hun bruker for å beskytte øynene mot matos og grillrøyk.

FIKK NYTT LIV I GAVE - BOR I THAILAND

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu