Lofoten i nordlys, mørk magi og vinterprakt

desember 12, 2017
Sist endret 
desember 16, 2021

Møt entusiastisk fotografen som bare vil fotografere

LOFOTEN: ”Det var fjellene, lyset og stemningen som gjorde mest inntrykk. Dette finnes ikke overalt. Mitt første møte med Lofoten var ren magi!”
Karine Dilling kaller seg entusiastfotograf og ble enda større entusiast etter turen til Lofoten i januar. Karine lever ut en drøm – helst med sitt kamera. Hun tok et års fri fra jobben som lektor på Malakoff videregående skole i Moss for å reise og fotografere. Så langt har hun vært i Belgia, Frankrike, Tyskland og Danmark – for ikke å glemme turer i Norge.

Nordlys. ”Turen til Lofoten topper det meste. Jeg valgte å reise dit i januar for å oppleve det spesielle lyset når sola returnerer etter en lang mørketid, nordlyset og et skiftende vær med farger på skyene og snøbyger som kommer uten forvarsel. Det ble en magisk tur”, sier Karine Dilling. Opprinnelig kommer hun fra Harstad, men måtte bli godt voksen for å oppleve Lofoten.

Reiser alene. ”For å få ro til å oppnå gode bilder reiser jeg gjerne alene, for å være litt egoistisk. Det hender at jeg må stå og vente på det riktige og perfekt lys – opptil tre-fire timer – og da slipper jeg å ta hensyn til klokka og andre rundt meg”, sier Karine.
Karine jobbet på Svalbard i 1986 og det var da hun kjøpe sitt første kamera. Men det var først da hun kom til Vinstra som nyutdannet lærer at den store interessen for fotografering tok av, og hun kjøpte nytt kamera, ble medlem av fotoklubben Linselusa og fotograferte over alt, spesielt fjell og natur.
”Senere tok jeg fotokurs og fikk mer kunnskap om kamera og fotografering. Jeg har fotografert mye blomster og katta, men nå tar jeg bilder av natur, hus og har lyst til å bli god i alt. Fotografering av nordlys er ikke enkelt og krever godt utstyr”.

Mye skal læres. ”Mine beste tips for å bli bedre fotograf: Jeg har lest fotoblad og deltatt på fotokurs. I fotomagasiner finnes inspirasjon og bilder med tekniske informasjon, som lukkertid og blenderåpning, så er det bare gå ut og prøve det selv. Jeg er ofte på nett for å finne nye måter å ta bilder, det er hele tiden noe å lære. Drømmemotivet er å fotografere en vill gaupe”.

Portugal. ”Neste tur går til Portugal – kanskje for å fotografere klippene ved Alvor og kanskje fugler, kule innsekter og havner. Jeg er oppvokst ved havet og tar helst bilder ved havet – og så skal jeg tilbake til Lofoten, sier Karine. Så bar det tilbake til jobben som lærer – med drøm om et nytt friår. Livet er for kort til ikke å leve ut drømmen – med kamera.
Karine Dilling på Facebook
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu