Test: Cruiseferie på Norwegian Epic

februar 25, 2016
Sist endret 
februar 25, 2016

”Uforglemmelig tur - barna vil på ny cruiseferie”

NORWEGIAN EPIC, MIDDELHAVET: ”Det beste med ferien på Epic var at vi kunne slappe av og være aktiv med barna når det passet og at vi kom tett på byer og severdigheter underveis. Ja, og så må vi ikke glemme den varierte og gode maten som ble servert om bord”.
Det forteller Andrè og Kari-Lena Lindbæk etter en ukes cruise i Middelhavet med barna Lucas (11) og Carmen (14) om bord i skipet Norwegian Epic som tilhører Norwegian Cruice Line. Mange spør seg om det er smart å reise på cruise med barn, til det er svaret et klart ja, mener både barn og voksne.
”Vi har reist mye i Europa, men dette var vår første ferie på et stort skip hvor vi var innom kjente byer langs Middelhavet. Det ble uforglemmelig og barna snakker ofte at vi må gjenta turen”, sier Kari-Lena.

Avgang Barcelona. ”Vi bor i Spania og derfor var det naturlig å velge turen med Epic med avgang fra Barcelona. Noe av det første vi gjorde sammen med den hyggelige betjeningen om bord var å planlegge restaurantuken og reservere bord. Skipet har nærmere 30 spissteder og noen av disse er inkludert i prisen. Vi valgte en ekstra restaurant-pakke for å spise på noen av skipets eksklusive restauranter. Avreisedagen og hele mandagen gikk med til å bli kjent med skipet, mens barna koste seg på dekk i basseng og alle vannskliene”.

Sicilia. ”Tirsdag ankom vi Sicilia der skipet la til kai så og si midt i byen. Vi tok en tur med turistbussen der vi fikk oversikt over byen og kunne høre om byens historie. Fordelen med denne busset er at man kan gå av og hoppe på bussen. Vi spaserte rundt omkring i gatene, tok en kaffe og spiste is før vi kom oss tilbake til Epic på ettermiddagen”.

Roma. ”Onsdag sto Roma på programmet. Det vil si skipet legger til kai i havnebyen Civitavecchia og det tok to timer med buss og tog før vi kom til Roma og for en dagstur ble det altfor lang reisetid. Men vi så Colosseum og ikke minst køen inn til Colossum, og spiste en overpriset pizza før vi måtte returnere til havna. Om kvelden møtte vi en familie som hadde benyttet en raskere reisemåte med bil og reservert inngang og som dermed kunne spaserer rett forbi en to timers kø inn til Colosseum. Vårt tips; Bli på skipet og i havnebyen Civitavecchia”.

Livorno. ”Her fikk vi følelsen av å møte det ekte og autentiske Italia. Epic hadde tilbud om vintur med lunsj til Florence, men det ville ikke barna være med på og vi ble derfor i Livorno. Våre amerikanske venner dro til Florence og hadde en super dag, men en tur med stive priser”.

Cannes. Her ble vi fraktet i land med mindre båter, mens Epic ble liggende i bukten utenfor den franske byen. Vi tok en dag på stranda i Cannes”.

Palma de Mallorca. ”En ny dag på land – denne gang for shopping og en hyggelig lunch. Palma er på alle måter en hyggelig by”.

Barcelona. Søndag morgen returnerte vi til Barcelona og gikk i land etter en god frokost og etter at vi hadde sagt farvel til en hyggelig betjening på et utmerket skip. Vi har ingen sammenligning med andre cruiseskip, men for oss var dette en ferie vi sent vil glemme”.

Restauranter. Buffeer og restauranter som en inkludert i prisen er helt ordinære. Derfor er vi glade for at vi valgte restaurant-pakken, på disse spisestedene fikk vi gode matopplevelser. PS: Vår vurdering av mattilbudet på Epic er basert på spissteder som ligger i en ekstra restaurant-pakke som bestilles før avreise.

Pluss: Service og vennlig betjening om bord i Epic, samt maten på restaurantene vil hadde valgt. Lugarsonen ”The Haven” har oppgradert standard med spa og eget basseng.

Minus: Bassengområdet for voksne er noe begrenset og trangt.

 
 

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu