SON: Sommerens mat-overraskelse og smaksopplevelse kommer opprinnelig fra havgapet utenfor Averøya og Smøla på Nordmøre der laksen med stemplet Label Rouge produseres.
Fiskebutikken i Son frister med denne varianten som også kalles for økologisk laks, til en pris langt over vanlige oppdrettslaks. Label Rouge laks er produsert etter fransk standard og skal være foretrukket av smakspanel av eksperter og vanlige forbrukere.
Testen. For å teste laksen, sjekke om Label Rouge holder mål i forhold til selvskryt og reklame, ble den servert som nytrukket laks i lettsaltet vann. Resultatet overrasket; Label Rouge holder høy kvalitet, den er magrere og fastere enn vanlig oppdrettslaks og smaker bedre. Den franske laksen fra Nordmøre er det nærmeste man kommer villaks.
”Jeg både griller og pannesteker laksen og serverer fisken med en lett salat og hjemmelaget tzatziki”, avslører kokk Nour Bazaz på Son Brygge. Som kunde får du også vite om laksens opprinnelse og hva den har spist. Bon appetit!