Slik opplevde Jacob verdens lengste flyreise

mars 27, 2018
Sist endret 
mars 27, 2018

I løpet av nesten 18-timers flytur rekker du åtte Harry Potter-filmer

LONDON: Vi må ta i bruk noen engelske ord for best beskrive hva passasjer Jacob Lewis mente etter vel 17 timer på Flight QF 9 som fløy uten stopp fra Perth i Australia til London Heathrow.
”It´s non-stop till you drop”, mente Lewis, som var på jobb for avisen The Sun. Han satt på  økonomiklasse med 160 andre passasjerer, mens andre hadde sikret seg plass i en verden av senger og champagne hos det australske flyselskapet Qantas.

Tiden gikk. I løpet av denne reisen brukte Lewis tiden på ulike aktiviteten: Han drakk 1 øl, 2 glass vin, 1 gin & tonic, 7 flasker vann,  spiste 4 poser med snacks, 1 kylling-rett med ris og grønnsaker,  litt brød, 1 panna cotta, spiste 1 frokost, 1 yoghurt, 1 minibrød, drakk 1 kopp te, 1 appelsinjuice, hadde 4 toalettbesøk, så 1 film, fikk 2-timers søvn, lå 6 timer med øynene lukket og skrev 1 artikkel.

Dette er verdens lengste flyreise uten at passasjerer opplever dagslys. I løpet av en nesten 18-timers flytur har du tid til å se åtte Harry Potter-filmer og lytte til hver eneste sang av The Beatles nesten to ganger.
«Jeg er litt fortumlet, har vondt i baken og klar for senga», skrev Jacob Lewis i The Sun - etter 17 timer og 13 minutter på Flight QF 9, før han kunne sove hjemme i London. En slik tur-retur reise på 1. klasse hos Qantas koster for tiden 5,127 engelske pund, eller vel 56,000 norske kroner. Langt rimeligere der Jacob Lewis satt.

Flymaten. På denne turen ble det servert et hovedmåltid, et mindre måltid halvveis, litt morgenmat og før landing en frokost-meny, samt gratis snack og drikke under hele turen. Hovedmåltidet besto av en ravioli med ost og purre i en kremet soppsaus; og kylling med  ris og stekte grønnsaker.
Da den såkalte Kenguru-ruten åpnet i 1947, måtte folk håpe at de kom seg til Australia etter syv stopp i løpet av fire dager. Nå kan vi reise til Australia uten mellomlanding.

"Dette er helt fantastisk, en ekte nyvinning for verdens luftfart", sa Qantas konsernsjef Alan Joyce. Han var en av passasjerene på den første turen. Men til irritasjon for mange hadde ikke Qantas sørget for wi-fi og internett for passasjerene på denne historiske flyreisen ombord i en Boeing 787-9 Dreamliner.
Les også: Nå kan vi fly rimelig til Buenos Aires

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu