Arctic Race ekte folkefest i nord – finale i Tromsø

august 5, 2017
Sist endret 
august 5, 2017

Sykkel-eliten kommer til verdens nordligste landeveisritt

NARVIK: Arctic Race 2017 går i arktisk bjørkeskog, langs storslagne fjorder og over elegante bruspenn, og går fra kyst til innland. I årets løp inngår så vel Norges fjellrikeste øy, malmbyen Narvik og den arktiske storbyen Tromsø.
Arctic Race er verdens nordligste landeveissykkelløp for verdens sykkelelite. Siden oppstart i 2013 har Arctic Race syklet gjennom mye av Nord-Norge, fra Nordkapp i nord til Helgeland i sør. Organisasjonen Arctic Race of Norway arrangerer løpet i samarbeid med Amaury  Sports Organisation, som også avvikler Tour de France og Vuelta de España.

Etappene i 2017. Årets etapper går i den midtre, grønne delen av Nord-Norge, med et variert landskap av skog og fjell, men også mye fjord og hav. De mest storslagne fjernsynsbildene kommer blant annet fra den fjellrike Andørja, fra Ofotfjorden, fra Lyngsalpene og fra ytterkysten ved Sommarøy. Folkelivet vil nok toppe seg ved målgangene i Narvik og Tromsø.

Engenes-Narvik: Fra fjord til fjord Engenes er ei lita bygd på nordspissen av Andørja, Norges bratteste og fjellrikeste øy. Ruta følger de grønne liene langs fjorden Salangen fører inn mot dalene i Indre Troms. Underveis sykles det både langs fjordene Lavangen og Gratangen før fjellovergangen Gratangsfjellet (421 meter) fører til den store Ofotfjorden. Innspurten går over Rombaksbrua og inn til malmbyen Narvik, med målgang midt i sentrum.

Sjøvegan – Bardufoss Lufthavn. Etappen holder seg i det skogrike innlandet, og høyeste punkt er 330 meter. Fra Sjøvegan går løpet i en sløyfe opp til E6 ved Brandvoll. Fra Fossbakken går det slakt nedover gjennom Spansdalen til fjorden Lavangen før det går over åsen til Salangen igjen. Herfra går det gjennom skoglandskapet til Sørreisa. Siste oppstigning går til Bardufoss, hvor målgang er på flyplassen.

Lyngseidet-Finnvikdalen. Lyngseidet er et trivelig tettsted under de majestetiske Lyngsalpene. Første del går langs vestsiden av Lyngenfjorden til Nordkjosbotn, og herfra sykles det utover langs Balsfjorden og videre til Malangen, i et skogrikt landskap. Etter hvert tårner imidlertid de 1100 meter høye Bentsjordtindene seg opp, og tunellen under Rystraumen fører over til Kvaløya. Østsiden av Kvaløya er preget av forstadsbebyggelsen til Tromsø, før siste anstrengelse opp Finnvikdalen til utsiktspunktet på toppen, 270 meter over havet, danner sluttpunktet.

Tromsø-Tromsø. Finalen har start og målgang i Tromsø by, men det meste skjer på den fjellrike Kvaløya på andre siden av Sandnessundbrua. Sløyfa går langs øst- og sørsida av øya langs den sterke Rystraumen. Vendepunktet er fiskeværet Sommarøy, for det går langs Kattfjorden under spisse tinder til det høyeste punktet, Kattfjordeidet, på 155 meter, som er en seig motbakke. Den siste etappen går gjennom boligområder på Kvaløya og på Tromsøya, og vi må regne med at en stor andel av Tromsøs 75000 innbyggere er på beina, med selve målgangen for Arctic Race ekte folkefest

Les mer Arctic Race of Norway
 

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu