Historisk sus over feiringen på Refsnes Gods

Kunst og kunstnere setter sitt preg på jubilanten

MOSS: Refsnes Gods er hotellet der hvert rom er et eget lite galleri, som har en samling med mer enn 400 kunstverk, med originale Munch-bilder på veggene i restauranten og med en stor, idyllisk hage ved Oslofjorden. Det historiske lystslottet på Refsnes er på mange måter blitt et unikt innslag blant floraen av norske hotell.

Det var avgjort historisk sus over feiringen av 250 års jubileet til ”Godset”. Der det i 1816 ble arrangert maskeradeball med over 300 gjester og nå 150 inviterte samlet til sommerfest ved fjorden. Vertsfamilien Salbuvik, med ekteparet Gunn og Widar Salbuvik i spissen, hadde sørget for underholdning og mini-konserter med musikk gjennom 250 år. Fra Mozart til Grieg til Lennon/McCartney.

Menyen hadde også et historisk preg – fra kronhjortcarre til villsvinpølse og sitronterte. Kjente kunstnere har alltid satt sitt preg på Jeløy og Refsnes Gods. Edvard Munch var fasinert av Jeløy og bodde her i noen år. Til jubileumsfesten stilte  et stort utvalg av norske samtidskunstnere som i dag setter sitt kunstneriske preg på jubilantens venner.

Klikk for større bilder

About the Author:

Gudmund Lindbaek
Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.

Legg igjen en kommentar