Et kort møte med Marrakech

juni 3, 2015
Sist endret 
juni 3, 2015

Markedet byr på det komplette kaos

Marrakech, Marokko: Det er utrolig at en fire timers flytur fra Nord-Europa kan bringe deg til et så annerledes sted. Det merkes allerede når du går av flyet i Marrakech og møtes av varm fuktig luft og lukten av det røde tørre støvet. Og når du kommer inn i selve byen, hører du summingen av moskeene som kaller til bønn med ekko over veggene i den gamle Medina. Marrakech byr på en unik kulturell opplevelse enten du kommer hit for å prøve ut dine ferdigheter med å prute på priser i soukene eller heller vil beundre vakre marokkanske kunstverk i museene. Denne byen har – det komplette kaos inkludert.

Så våkner byen:
På vår første kveld i Marrakech ble vi fortalt at ingenting egentlig skjer før solnedgang. Sant som sagt, for så fort sola forsvant var det som et helt nytt liv plutselig ble utløst. En av attraksjonene i Marrakech er Jemaa el Fna, hovedtorget i den gamle medianen. Jemaa el Fna er Afrikas travleste torg, så vær forberedt på det fullstendige kaos når du går rundt; der møter du hauker som roper ut sine tilbud, apekatter og slanger som plutselig dukke opp på din skulder, og du vil nesten bli overkjørt av motorsykler.

Shopping:
Hvis shopping er din interesse, så finnes det neppe noe bedre sted enn Marrakech. Ta turen ut fra hovedtorget til små gater fylt med stands som selger alt fra lanterner til håndvesker og orientalske tepper. Selvfølgelig må du sørge for at du prute på prisene, men ellers er det et område for alle eksotiske varer.

Her kan du spise:
Om kvelden kan jeg anbefale å spise på en av matbodene på det travle torget. Vi spiste på Stall nummer en og nøt Kebab og tajine, men for å være ærlig var stedet altfor overfylt og etter min smak for mange turister. For et roligere måltid vil jeg også anbefale deg å prøve ut noen av de gode restaurantene i den nye bydelen.

Fransk profil:
Bo & Zin er en fantastisk trendy restaurant som serverer fransk og marokkansk mat. Bordene er satt utenfor i en overbygd terrasse og i helgene spiller en DJ til sent på natt. Publikum på Bo & Zin er super chic, så husk å kle deg litt opp for anledningen.

Stilig:
Monte Cristo Marrakech er et annet flott sted for et måltid om kvelden eller for en cocktail. I underetasjen er det uteservering med en avslappet stemning og oppe er det en Sky Lounge / Club som holder åpner sent i helgene. Publikum er en internasjonal blanding med de lokale, og atmosfæren er sofistikert.

Hotell med luksus:
La Sultana er et luksuriøst boutiquehotell i hjertet av Marrakech. Det ligger i den historiske bydelen Kasbah La Sultana og er et perfekt sted å bo, og som utgangspunkt for å utforske byen. Hotellet ligger mindre enn 10 minutters gange til torget! Dette vakre hotellet er en oase av ro og luksus fra de hektisk gatene i Marrakech, og er utformet i en elegant gammel marokkansk stil.

La Sultana består av fem vakre Riads, alle med sin egen unike design. Hotellet er en hyllest til marokkanske håndverkere med vakre treskjæringer og utsøkt flislegging, dekorerte rom og fellesarealer. En natt her vil gjøre at du føler du har kommet til en annen verden, og minner oss om Sultans regel om å omgi seg med overdådig rikdom i den gamle keiserbyen fortsatt gjelder.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu