Kunst Oslo: Spenstige skulpturer på Frogner

april 9, 2018
Sist endret 
april 9, 2018

Vi trenger kunst i hverdagen, noe som gi oss ekstra inspirasjon

KUNST OSLO: Det er ikke bare i Frognerparken du kan se skulptur for tiden. I  et lite, men meget elegant galleri i Frognerveien 48  kan du bivåne de vakreste torsoer i alle slags spenstige positurer. Man kan bli glad av mindre. Fordelen med disse skikkelsene som kunstneren Kari Lena har tryllet frem, er at de kan nytes i et innvendig interiør.

Inspirasjon. De viser at vi trenger kunst også i hverdagen, noe som gi oss en ekstra inspirasjon som hever oss utover de trivielle tingene. Disse skulpturene til Kari Lena viser en sjelden vitalitet og spennkraft, vi får øye på de skjulte kraftsentre som ligger gjemt i menneskets legeme.

Det er tydelig at kunstneren har truffet en dynamisk nerve, en nerve som kommer til syne ikke bare i bevegelsen, men noe som peker på en større sammenheng. Det gir oss tilskuere en frihet til å dikte videre, til å oppleve nye sider av tilværet. Det er imponerende at man kan få frem slike kvaliteter i så små formater som det her er snakk om. At de kan oppleves i selv enkle romlige omgivelser!

Kunst på veggene. På veggene er det også blitt plass til trykk og billedformer. Vi nyte en meget god kombinasjon av flere teknikker, fra det mer tegneriske, til en  enkel, men meget talende kolørbruk. Her har kunstneren vist at hun også behersker flaten. Det er meget velgjørende å se hvordan streken forholder seg til både former og farger. Således blir alt vevet sammen til en helhet, hvor hvert enkelt  element fremhever hverandre.

Norsk og maurisk. Når det gjelder kunstneren selv, så har hun en allsidig bakgrunn og oppvekst i Sogndal på Vestlandet. For tiden bor hun like syd for Malaga, hvor hun har god arbeidsplass med en praktfull utsikt over Middelhavet.

Det virker som om noe av den norske naturen, kombinert med den eldgamle mauriske historien i Spania har funnet veien inn til Kari Lenas kunstunivers. En kombinasjon som vi virkelig mener er verdt et besøk!
Galleri F48, Frognerveien 48B, Oslo.Åpent: 12 – 18,  stengt mandager

Se mer av Kari Lena

Dette er en bereist mann, utdannet arkitekt med sans for kunst. Philip følger med på dagens kunstbilde, også utenfor Norges grenser. Og når sant skal sies er han en meget habil kunstmaler.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu