Lovende kunst på et rimelig nivå i London

mars 13, 2017
Sist endret 
mars 13, 2017

Messen har gjort kjøp av kunst til en mindre eksklusiv affære

LONDON: Hver vår blir messe-teltet rigget opp i vakre Battersea Park ved sydbredden av Themsen og i nærheten av broen Chelsea Bridge. Navnet er The Affordable Art Fair (AAF) og har funnet sted hver vår de siste 18 årene. Hvis du besøker London på denne tiden av året, så er AAF en veldig hyggelig begivenhet, også for hele familien ettersom det er masse aktiviteter for barna på Battersea Park Zoo, i tillegg til alle dyrene.

Enkel reise. For alle som drar fra andre bydeler er reisen til Battersea enklest fra stasjonen på Slone Square. Herfra går det minibusser som bare bruker 10 minutter til hovedinngangen på messen, og transporten til og fra er gratis.
Med mer enn 120 gallerier som representerer over 1.000 kunstnere er det alltid et bredt utvalg av kunst og kunstverk. Mitt første inntrykk på årets messe var at mange unge mennesker besøker denne messen sammenlignet med hva jeg vanligvis opplever på andre kunst-begivenheter.

The Affordable Art Fair byr på akkurat det navnet tilsier. Her kan unge og nye samlere møte ukjente og fremadstormende kunstnere og plukk et originalt kunstverk fra veggen for såpass lite som £200 opp til £6,000, den høyeste prisen for et kunstverk på denne messen.

Denne messen har gjort kjøp av kunst til en mindre eksklusiv affære, sammenlignet med andre messer og utstillinger. Her er det også mulig å få tips om hva man bør kjøp og dermed selv komme frem til en god blanding av kunst og tilbud. Som ny i faget er det bedre å investere i kunst av de yngre og talentfulle kunstnere - det kan være kunst som øker i verdi om noen år. Et annet råd er at man bør kjøpe kunst man liker.

Neste utstilling. Enten du er ute etter et bilde som passer dine nye gardiner, eller for å  oppdage verk av et kreativt geni på vei opp, vil neste mulighet for en så stor samling av rimelig kunst i London foregå i Hampstead Heath, nordvest i byen. Neste messe åpner i mai med malerier, grafikk, foto-kunst og skulpturer.

Kunst i mars: Battersea Park, Wandsworth, London SW11 4NJ
Kunst i mai: Hampstead 11. – 14. mai 2017, Hampstead Heath, London NW3 1TH
Klikk Kunstmessen
 
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu