Soul Prinsessen opp av havet – med hjelp av en trønder

juni 7, 2022
Sist endret 
juli 13, 2022

"Hei, jeg er Bella, og drømmer om å bli en profesjonell sanger og artist"

PORT BARTON, PALAWAN: Miraklenes tid er slett ikke over – altså en reise hvor et uventet øyeblikk inntreffer. Bare spør musikkprodusent og trønder Geir Tosaunet som var ute for et måltid, og kom hjem lamslått og overrasket over en musikalsk opplevelse. Stemmen han opplevde var intet mindre enn en sensasjon – en ung sanger av de helt sjeldne. Geir hadde hørt Bella, den gang bare 10 år gammel. Mens Bella sang Whitney Houston, tok gjestene en pause fra maten på bordet. Hun endte med mere i tips for to sanger enn mamma Villa tjente på å jobbe hele dagen på restauranten. Nå er hun på vei til å bli den nye Soul Prinsessen.

Bella i rette element - i den varme sjøen ved en av øyene rundt Port Barton.
Bella i rette element - den varme sjøen ved en av øyene rundt Port Barton.

Forbløffende likhet

«Første gang jeg hørte Bellas sangstemme var det en merkelig opplevelse, nesten som et mirakel. Husk at hun bare var 10 år, mens stemmen var så "voksen" at jeg hadde følelsen av at den ekte Whitney Houston beveget seg mellom bordene. Det er tre år siden, nå er hun 13 år og heldigvis er stemmen hennes fortsatt på topp».

Med musikk og berømmelse i sikte: Bella er spent på fremtiden som artist.
Med musikk og berømmelse i sikte: Bella er spent på fremtiden som artist.

Ny soulprinsesse

I nesten tre år gjorde Covid-restriksjoner det umulig å jobbe med Bella. Men nå er trønder Geir og hans team av musikere, sanglærere og produsenter på saken for å lansere artisten Bella. Første show blir med sanger gjort udødelig av Whitney Houston, og hun lanseres som "Soul Princess of Palawan".

«Mitt beste tips for ferie på Filippinene er at alle bør anstrenge seg litt og bli kjent med de lokale. Palawan har mange små perler som ikke står oppført i alle turist-brosjyrer», sier Geir, som delvis har bodd i dette området i 20 år.

Trønder Geir "Smiley" Tosaunet på plass i Palawan - med assistent Rizza Barton og Bella.
Trønder Geir "Smiley" Tosaunet på plass i Palawan - med assistent Rizza Barton og Bella.

"Hei, jeg er Bella"

"Hei, jeg er Bella!" På den hvite sandstranden i Port Barton er en reklamevideo på gang. Ikke langt fra videoteamet er familie og venner til Bella samlet. Her er mamma Lina og pappa Reinaldo, han er fisker. Pluss Bellas søster Mary, bror Venz, et par søskenbarn og noen andre. De vet alle at deres ganske dårlige liv vil endre seg hvis Bella blir en stjerne.

De er alle spente, du kan se det i øynene deres, helt logisk å forstå. Alt vil endre seg, forhåpentligvis til det bedre, selv om denne virksomheten er vanskelig å forutsi. I søkelyset leverer Bella jobben sin ganske profesjonelt. Til og med da produsent Geir trøttet henne med den samme teksten for å bli erklært for tiende gang eller enda mer.
Men det virker ikke som Bella blir lei av å gjenta "Hi, I´m Bella"

«Ut av en katastrofal tyfon dukket en ny Whitney Houston opp»

Familie med stor forventning; mor, far, søsken og kusiner, samlet med "Smiley".
Familie med stor forventning; mor, far, søsken og kusiner, samlet med "Smiley".

Covid og tyfon

I midten av desember 2021 ble denne idylliske kystbyen omgitt av øyer rammet av tyfonen Odette. En av årets sterkeste stormer som påvirker 7 millioner mennesker med kraftig regn og flom – inkludert idylliske Port Barton. Turistnæringen ble rammet – fattige folk fikk nok et kraftig tilbakeslag etter Covid-pandemien.

Bellas familiehus fikk merke stormen og ble nesten ødelagt. Som mange andre steder er uvær av dette kaliber praktisk talt vanlig i deler av Filippinene – og normalt en gang i året.

Ung utgave av Whitney Houston – Bella viser også akrobatiske takter og er et naturtalent.
Ung utgave av Whitney Houston – Bella viser også akrobatiske takter og er et naturtalent fra Palawan.

One Moment in Time

Ut av de mange ødelagte husene og ødeleggelsene er unge Bella og hennes utrolige stemme oppe som et sterkt lys i en mørk tunnel. Aktiviteter på stranden i Port Barton stopper et øyeblikk når Bella begynner å synge "One Moment In Time", til og med hundene sluttet å bjeffe.

"The Soul Princess of Palawan" starter sin proffkarriere med å synge Whitney Houston-sanger på femstjerners feriesteder i Filippinene. Bella vil også inkludere sin første innspilte sang, med tittelen "Turtle Island".

Banden samlet på stranden for å følge arbeidet til Bella (foran)
Soul Prinsessen og familien: Banden på stranden for å følge arbeidet til Bella (foran)

Philipinas Got Talent

Dette er Bellas andre forsøk på vei til den store berømmelsen. Bare åtte år gammel dro hun til Manila og TV-showet Philipinas God Talent. Hun kom til semifinalen i denne konkurransen, med en sang på den lokale dialekten tagalo.

«Drømmen min er å bli profesjonell sanger og artist. Jeg er fortsatt ung og tror det er mulig”, fortalte Bella. Hun kommer fra et fattig hjem og innser at reisen mot en eventuell berømmelse nettopp har startet. Hennes virkelige navn vil kun vises på passet og hennes første bankkonto. Fra nå av blir Villa Angela Serna Doce bare omtalt som Bella, soul prinsessen fra Palawan.

Bella på en liten sandbank som dukket opp midt ute i sjøen.
Bella på en liten sandbank som dukket opp midt ute i sjøen.

ONE MINUTE WITH "SMILEY" ABOUT JOHNNY CASH

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu