Vakre Cornwall byr på tonnevis med attraksjoner

juli 5, 2018
Sist endret 
juli 5, 2018

På folkemunne kalles kysten «Cornish Riviera» – med pittoreske havner, viker og landsbyer

CORNWALL, Sørvest-England: Utrolig vakre Cornwall ligger i Sørvest-Englands barske landskap, og har en blanding av ville heier og hundrevis av strender – som kulminerer ved odden Land’s End. Ved nordkysten finner du tårnende klipper og førsteklasses surfing i Newquay, og på sørkysten – som på folkemunne kalles «Cornish Riviera» – finner du pittoreske havner, viker og landsbyer.
Her dreier livet seg om å nyte friluftslivet, takket være områdets sub-tropiske mikroklima – men du finner også tonnevis av attraksjoner; fra eksotiske hager til velkjente landemerker.

DAG 1:
Poldark og hemmelige hager
. Winston Grahams berømte romaner, hvor handlingen er lagt til 1700-tallet i Cornwall, ble brakt til live gjennom den populære TV-serien Poldark.
Fans av serien kan tilbringe en hel dag på guidet Poldark-omvisningDeep South-omvisningen tar for seg innspillingssteder for serien, blant annet Dollar Cove og Church Cove, samt tinngruver og havner, inkludert Charlestown Harbour i nærheten av St Austell.
Ivrige hobbygartnere kan ta en avstikker fra Poldark-opplevelsene, og besøke The Lost Gardens of Heligan Dette er et av Englands mest myteomspunne og romantiske gods. Det kan spores helt tilbake til 1200-tallet, og har en hemmelig hage som var forsvunnet i flere tiår. Første verdenskrig førte til at godsets hager forfalt, ettersom gartnerne som stelte dem ble innkalt til tjeneste, og de ble ikke gjenoppdaget før i 1990. I dag kan du vandre gjennom de fargerike hagene og eiendommen, som fortsatt blir restaurert.

Spis hos Rick Stein. Bestill bord på Rick Stein, Porthleven i nærheten av Helston, og nyt et herlig måltid med utsikt over havnen. Kjendiskokken Rick Steins reiser over hele verden har gitt inspirasjon til flere av rettene som serveres her. På lunsjmenyen finner du blant annet fiskekarri fra Goa og vietnamesisk pho (klar suppe), i tillegg til tradisjonell engelsk fish and chips.

The First & Last Inn, The First & Last Inn har ønsket smuglere velkommen helt siden 1600-tallet. I dag sørger lokalt maltøl, hjemmelaget mat og koselig peisild for en særs hyggelig atmosfære – og ikke-smuglere er hjertelig velkomne.

Forestilling ved strandkanten. The Minack Theatre i Porthcurno er Cornwalls berømte utendørsteater. Få med deg en forestilling fra teaterets allsidige program av drama, musikk, opera og mye mer. Kommende arrangementer inkluderer blant annetVerden rundt på 80 dager og Hamlet, og de familievennlige Historiefortelling-seriene gir liv til Cornwalls mange myter og legender.

DAG 2:
Eventyrøy.
Eventyrslottet St Michael’s Mount står stolt på en liten øy utenfor kysten av Marazion, bare noen få kilometer øst for Penzance, og du kan komme deg dit via en brostensbelagt demning (avhengig av tidevannet). Øyen har en middelalderborg, et kloster og en havn, og er også hjemsted for St Aubyn-familien samt rundt 30 beboere. Inni slottet kan du få med deg en interessant samling av rustninger og mye annet.

På jakt etter kunst. Kjører du en halvtime nordover på A30 til St Ives, kan du besøke Tate St Ives Gallery . Frem til 30. september 2018 kan fans av den avdøde kunstneren Patrick Heron se et stort retrospekt av hans abstrakte verker, og kan følge kunstnerlivet hans helt fra starten som tekstildesigner i London.
Galleriet har også en utstilling over historien til moderne kunst i St Ives med daglige omvisninger av verkene til verdenskjente kunstnere, blant annet Dame Barbara Hepworth, Piet Mondrian og Ben Nicholson


Landsby-hopping. Fyll dagen med en tur til sjarmerende byer og landsbyer langs den nordlige kysten av Cornwall. I Padstow kan du besøke Cherry Trees Coffee House , som er viden kjent for Cornish cream tea med scones og clotted cream.
Ta fergen over elven Camel til Rock, en eksklusiv ferielandsby og feriested for de kongelige og de rike og berømte – hvor du også finner vakre strender og en ypperlig 18 hulls golfbane.
Fiskerlandsbyen Port Isaac er full av gamle, hvitvaskede småhus og smale, svingete gater: ikke gå glipp av smuget med det herlige navnet Squeeze Belly Alley, som er en av Storbritannias smaleste passasjer. Her kan du rusle gjennom lokale gallerier, eller leie en sykkel og sykle langs den berømte Camel Trail.

Reisen til Cornwall

Med tog:
 Tar fem timer fra Paddington Station i London til St Austell. Du kan alternativt ta nattoget med Great Western Railway, som går kl. 23.45 fra Paddington Station i London fra mandag til fredag (kl. 23.50 på søndager), og som stopper innom flere stasjoner i Devon og Cornwall før den tøffer inn på endestasjonen Penzance rett før kl. 08.00 (kl. 09.00 på søndager).

Med bil: Tar fem timer fra sentrum av London til hovedstaden i Cornwall, Truro, via A303 og A30.

Med fly: Flybe flyr til Newquay fra over ti flyplasser i Storbritannia, inkludert London Gatwick og Manchester, og flytiden er litt over en time.

Her kan du bo
The Land’s End Hotel er en blanding av tradisjonelt og moderne. Bestill rom med havutsikt slik at du kan våkne til utsikt over Atlanterhavet, og nyt lange, avslappende rusleturer langs South West Coast Path.
St Edmund's House i Padstow er et rolig og fredelig overnattingsalternativ. Her finner du luksuriøse rom med egen balkong eller terrasse; det perfekte stedet å se solen gå nedover deltaet.
Godt bortgjemt i en vik i nærheten av Port Isaac ligger Port Gaverne Restaurant & Hotel De lyse og luftige rommene med helt spesielle designsærpreg er det perfekte stedet for en koselig overnatting.
Dra til det vestligste punktet i Cornwall, og sjekk inn på The Land’s End Hotel , som har en enestående utsikt over Atlanterhavet.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu