TENERIFE: Romslige rom og lyse leiligheter med store terrasser, tropisk hage og fenomenal utsikt. På dette tradisjonsrike hotellet et stykke oppe i åsen over byen er det tydelig at mat er en viktig del av profilen. Spesielt er frokosten utmerket. Byen Puerto de la Cruz ligger bare en kilometer unna hotellet som har 76 dobbeltdom og syv juniorsuiter som er omgitt av en store subtropiske hager der du finner arter fra hele verden. Hagen er så interessant at du til og med kan få guidet tur. Hoteller har heiser, bar, butikk, frisør og TV, minibar og internett på alle rom.
Hotell med utsikt. I hagen finnes både oppvarmet svømmebasseng og tennisbane og fra en romslig terrasse hadde jeg utsikt over Orotava-dalen, Atlanterhavet og helt til toppen av fjellet Teide. Tigaiga Hotel ble åpnet i 1959 og i dag er det tredje generasjon av Talg-familien som har omsorg og engasjement for sine gjester. La meg legge til at restaurant Tinguaro serverer noen smaksbomber av spanske retter. På Tigaiga kan gjester velge mellom frokost eller halvpensjon. Fra hotellet er det en kjøretur på 90 minutter til flyplassen sør på Tenerife, der de fleste flyene lander.
LA LAGUNA: Spanske hotell-stjerner er til å bli noe forvirret av. Et hotell som La Laguna Gran Hotel burde kanskje hatt fem stjerner, men nøyer seg med fire. Til gjengjeld har hotellet en topp restaurant og stort basseng på toppen. Bygningen fra det 18. århundre med retro-møbler, glass og messing er en historie i seg selv og med en lobby som tidligere var en hage eller gårdsplass, og med stort basseng, solsenger og uteplass på taket. Gjesterommene er moderne og funksjonelle med alt du trenger for et opphold. Nede i første etasjer finnes et stor chillout-område der man kan nyte et glass cava før middagen. Hotellets restaurant Nobu er så bra at det ikke er mange gode grunner for å gå ut på byen for å spise. Navnet Nobu betyr sky på spansk, for ute er man gjennom alle årstider omgitt av skyer som beveger seg og endrer seg. Men maten på Nobu er av samme høye kvalitet og laget med fantasi av lokale råvarer. Til denne byen og dette hotellet kommer jeg gjerne tilbake – og da skal jeg ta med den femte stjernen hotellet fortjener.
Les også: Toppen av Tenerife og byen som reiste seg fra asken