Cebu historisk storby innrammet i et øyparadis

desember 6, 2019
Sist endret 
desember 6, 2019

Cebu byr på musikkliv og festival, shopping, kultur og severdigheter med historisk sus

CEBU, FILIPPINENE: Dagen starter tidlig i Cebu, her sør på Filippinene, Spesielt tidlig om du nylig har landet fra Europa og skal takle en tidsforskjell på er syv-åtte timer. Tidlig på morgen er gatene fulle av dekorerte van som plukker opp passasjerer på vei til jobb. Billettprisen er en krone og forklarer litt om prisnivået. Også selgerne er tidlig på jobb langs gatene med tilbud om det meste fra fersk frukt, aviser til kaffe og noen lokale spesialiteter.

cebu
Unge studenter på besøk i et museum i byen Cebu

Øyer og palmer

Cebu er innfallsporten til mange steder og enda flere øyer. Noe av det første jeg oppdaget var at filippinere er super-vennlige mennesker som ønsker alle velkommen. Som gjest må du for all del ikke være redd for å smile eller starte en samtale, her er begge deler en vidåpen mulighet. Fra nord til sør er øya Cebu smal og 225 km lang og er omgitt av ytterligere 167 naboøyer. En av disse er idylliske Malapascua med flotte hotell-anlegg og et paradis for de som driver med dykking, og med kritthvite strender omgitt av palmer.
Totalt består landet av mer enn 7,000 øyer og det beste med å være gjest er at nesten at alle snakker engelsk. I tillegg har de mange lokale språk.

cebu
Mye spennende å oppdage under vann og rundt alle øyene


Tropisk. Ja, Filippinene er tropisk og øyene på Cebu kan beskrives som et tropisk paradis, spesielt om du er på jakt etter ferie-steder med luksus og fasiliteter i verdensklasse. Øya ligger i tropisk område med mange uberørte strender, stabilt deilig vær og temperatur og tilbud om ananas og søt mango på hvert hjørne. Cebu by er like travel og kaotisk som andre storbyer, men kommer du deg rundt på øyene vil du straks komme over en eller flere favoritter.
cebu

Se i Cebu

En guide vil sikkert lede deg til noen av byens severdigheter som både passer for deg som vil ha en god historie og bilder til Instagram. I så måte kan du besøke Magellan-korset, byens eller helligste sted. Portugiseren Magellan førte kristendommen til Filippinene og i 1521 satte man opp et kors for å markere dette. Andre severdigheter i sentrum av Cebu er Plaza Parian, Sugbo museum og en tur innom den gamle kirken Santo Nino. Og vil du se et sikkert tegn på lokal mot bør du ta turen til naboøya Mactan og byen Lapu-Lapu der du finner et monument av Datu Lapu-Lapu på sokken. Han var en innfødt høvding som beseiret spanske soldater og drepte oppdager Ferdinand Magellan i slaget ved Mactan i 1521.

Smilende kvinner på det store markedet i byen Cebu


Spansk influert. Cebu har en lang historie og det merkes fort at byen er influert av Spania, som penger med navn pesos, maten, arkitekturen og til og med språket. Ta en tur innom fortet San Pedro og du vil straks undres; «Tenk om disse veggene kunne snakke».
Under vann. Noen av de beste dykk kan oppleves på Filippinene. Du må ha ditt sertifikat, ellers må du gjennom et dykkerkurs i Cebu, for å leie dykkeutyr. Når du først tar turen ned i dypet, oppleves et tropisk sjøliv og får sikkert øye på hai, sjøstjerner, fisk og sjøsvamp. Best av alt, her tilbys noen av de rimeligste dykke-muligheter i verden.

Spesialiteter

Av Cebus mange spesialiteter blir lechón betraktet som den aller beste i landet. Dette er grillet små-gris servert med blant annet ris og plomme-saus og du får den uansett dag. Restaurant Rico har byens beste lechón. Torta er en kake laget av gjæret kokosmelk og toppet med rosiner og ost. Fisk og sjømat er andre spesialiteter.
Rimelig å leve. Filippinene er et lavkost-land og en internasjonal rapport bekrefter at du kan leve et komfortabelt liv her for 8-9,000 norske kroner i måneden, inkludert husleie, mat, nødvendige ting og lokal transport. Ut fra norske forhold er dette nærmest ufattelig rimelig.

Lechon - grillet svinekjøtt er retten man spiser i Cebu

Strandliv på Mactan

Etter et par dager med shopping i millionbyen Cebu vil du antagelig prøve strand- og badeliv. Enten dra den korte veien til naboøya Mactan eller finne andre steder på øya med så lang kystlinje at du kan oppholde der her i ukevis uten å være innom samme sted to ganger. Over alt kan du dykke i korallrev og finne din egen strand med hvit sand omkranset av palmer. Men by, strender og natur er en ting, du oppdager raske at Filippinene er landet hvor menneskene er mer sjarmerende enn naturen.

LES OGSÅ: Tusenvis i massegraver: Vi har ikke flere tårer!
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu