Festen blir neppe den samme uten Bjørn-Ali

september 27, 2017
Sist endret 
september 27, 2017

Bokaktuell; Skandinavias beste kakedesigner gir råd og røper hemmeligheter

MOSS: ”For et praktfullt år - og på toppen av det hele er boken klar!
Bjørn-Ali  fra Rygge er kåret til Skandinavias beste kakedesigner og utgir ei praktbok om baking. Innholdet er like delikat som en marsipankake klar til servering: Bjørn-Ali avslører hemmeligheten bak sine fantastiske drømmekaker. Og det gjør han med oppskrifter, gode råd, personlige historier og en mengde flotte bilder. Ikke rart bakeren og kake-artisten er fornøyd.

Mer enn kakebok. ”Dette er langt mer enn en bok om kaker. Det er også historien om Bjørn-Ali, hvordan han mot alle odds ble baker på øverste hylle, og i tekst og bilder avslører hemmeligheter og forteller hvordan han lager sine drømmekaker”, sier Bjørn Ove Rydland i Elefantus Forlag som utgir boken.
Bjørn-Ali har deltatt i TV-program som ”Hele Norge baker” og ”Kakekrigen”, begge ganger havnet han i finalen og ved en anledning nominert til Gullruten. Så bar det til ”Det stora tårtslaget” på svensk TV der han like godt gikk til topps i juni. Beste kakedesigner i Skandinavia er en tittel som smaker.

Kreativ baker. Bjørn-Ali kan bake, men han er sannelig også en mester i den kreative delen. Han lager dekorasjoner som vises med bilder og steg-for-steg beskrivelse – som for eksempel røde roser av sukkerpasta eller marsipan. Så lik ekte roser og så velsmakende. Spesielt mange brudepar har oppdaget kunstneren og det virker nesten som et slagord at festen neppe blir den samme uten kaker signert Bjørn-Ali.

Triks og råd. I boken kommer Bjørn-Ali med gode råd og avslører triks og kunsten med å dekorere en festkake.
”Mitt beste råd er at alle ingredienser til en kake skal ha romtemperatur. Når det gjelder dekorasjon gjør jeg det enkelt, selv om resultatet ser komplisert ut. For mye dekorasjon er som regel for mye”, mener Bjørn-Ali.
Han avslører også at sykdom i ung alder og tilfeldigheter førte ham i retning mat og spesielt til bakernes velduftende verden. Bjørn-Alis egen favoritt er porsjonskake laget av jordbær og valnøtt – i følge mesteren en liten jobb som de fleste kan gjøre unna på kort tid minutter, bare ingrediensene holder romtemperatur.

Bestill boken fra Elefantus Forlag

Les mer om Bjørn-Ali
 

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu