Gode restauranter i Vest Sverige – Spis uten å bli robbet!

mai 7, 2024
Sist endret 
mai 7, 2024

Møt mennesker, historie og nye ideer til rimeligere priser enn i Norge

VEST SVERIGE: Våre naboer i Sverige lokker stadig med nye gastronomiske opplevelser utover det vanlige. Det kan ha noe å gjøre med  det fruktbare jordsmonnet, de frodige skogene og den vakre kystlinjen, eller ambisiøse entreprenører og matelskere. Det er I hvert fall mange gode restauranter I Vest Sverige.

Jeg tror det skyldes menneskene bak nye og spennende steder både langs Vestkysten og innlandet. Møt mennesker, historie og nye ideer. Og best av alt; sammenlignet med prisnivå i Norge, så blir du ikke robbet i Vest Sverige. Sist vi sjekket prisnivået på matvarer, var svenske priser 29 prosent lavere enn i Norge.

Sjømat på menyen når du kommer til Popsicle sør for Gøteborg.
Sjømat på menyen når du kommer til Popsicle sør for Gøteborg.

Mat i skjærgården

På Donsö havn i Gøteborgs sørlige skjærgård inviterer Popsicle til en koselig oase som tiltrekker seg både lokale øyboere og foodies fra hele Europa. Rettene er basert på bærekraftige råvarer, som den "den nye blå maten" med blant annet tang og blåskjell på menyen. Ryktet går om at her er bakevarene verdt et besøk i seg selv, de er tradisjonelt hjemmebakt med en vri. Søstrene bak Popsicle sørger for at du får en genuin helhetsopplevelse når det gjelder alt fra smaker og service til estetikk.

Meny eksempler. Forrett: Blåskjell Kr 75.
Hovedrett: Roastbiff med tilbehør: Kr 170.
Dessert: Pannekaker med bær: Kr 85.

Mat på Popsicle.
Mat på Popsicle.

Smaken fra Dalarna 

I en vakker dal, ved foten av Kroppefjäll, finner du Ragnerud med utsikt over Ragnerudsjön, et av Vest-Sveriges største villmarksområder. Her ønskes du velkommen til en kulinarisk opplevelse med smaker fra Dalsland og Vest-Sverige.

På Ragnerud kan du få noen positive overraskelser.
På Ragnerud kan du få noen positive overraskelser.

På Ragnerud har de en nøye utvalgt meny bestående av lokalproduserte råvarer, noe som sikrer at hver rett er fylt med smak og kvalitet. I en avslappende og innbydende atmosfære kan gjestene nytes retter tilberedt av et lidenskapelig kjøkkenteam, som arbeider med kreativitet og ekspertise for å overraske og forføre gjestenes smaksløker. Bærekraft er i fokus på Ragnerud, ved bruk av lokale og økologiske produkter. Her er det også mulighet til å smake på Dalslands nye landskapsretter for en unik gastronomisk opplevelse.

Ut på tur i skogen ved Ragnerud.
Ut på tur i skogen ved Ragnerud.

Forrett, Laks: kr 135
Hovedrett, Burger viva la france: Kr 235
Dessert: Sjokolade, crème på blåbær, havre: Kr 125
Barnmeny: kr 95

Her vil du sikkert føle deg hjemme - hos Fredriksons.
Her vil du sikkert føle deg hjemme - hos Fredriksons.

Vilt, Vin & Pensionat 

Vakkert plassert ved sjøen Emten ligger Fredriksons Vilt, Vin & Pensionat. Med sin beliggenhet midt i det fantastiske spiskammeret i Skaraborg, mellom Vänern og Vättern i Vest-Sverige, velger Hemma på Klev ingredienser med omhu. Her finner du viltkjøtt, sopp, bær fra skogen, fisk fra Vänern og Vättern, grønnsaker, urter, frukt og bær fra kjøkkenhagen, samt poteter, honning og rotfrukter fra lokale matprodusenter på menyen. Ut fra disse gode råvarene lager de en 5-retters og en 3-retters meny. Bord i restauranten må forhåndsbestilles og kan også bestilles uten overnatting for grupper på minst fire personer.
Pris 3-retters meny: Kr 595
Rompris: Ke 1.595 inkludert frokost for 2 personer

Fredriksons - mellom Vänern og Vättern i Vest-Sverige.
Fredriksons - mellom Vänern og Vättern i Vest-Sverige.
Hemma på Klev serveres frokost og kveldsmat.
Hemma på Klev serveres frokost og kveldsmat.

Hemma på Klev 

Hemma på Klev er en landlig Bed & Breakfast med kveldsrestaurant, vakkert plassert i landsbyen Mårdaklev ved elven Ätran i Vest-Sverige, noen timer fra grensa. Her råder det ro og fred, og du kan nyte god mat, komfortable senger, skogsturer i naturreservatet eller synke ned med din favorittbok i den lille salongen. Deres matfilosofi er å bruke kortreiste, ferske og bærekraftige råvarer som tilberedes fra bunnen av. Ofte finner du vilt fra skogen eller vegetariske alternativer på menyen, som de supplerer med tilbehør fra lokale produsenter som de kjenner og stoler på. De streber etter enkelhet uten unødige krumspring eller tilsetningsstoffer.

Riktig mat er ingrediensene - sier man på Klev.
Riktig mat er ingrediensene - sier man på Klev.

Sommer på Klev

Som en berømt kokk en gang sa: "Riktig mat har ikke ingredienser, riktig mat er ingrediensen."
Hemme på Klev lar naturlige smaker og kvalitet på råvarene tale for seg selv. Resultatet er autentiske og velsmakende retter som gjenspeiler engasjement for både mat og miljø. I sommersesongen finnes det sitteplasser i hagen i nærheten av dyr, dyrking og den sildrende bekken.

VEST SVERIGE: HER ER VÅRE BESTE TIPShttps://kinggoya.no/pa-ferie-i-vest-sverige-her-er-vare-beste-tips/

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu