Her feires kinesisk nyttår over hele Storbritannia

januar 4, 2018
Sist endret 
januar 4, 2018

Show og mat i London, Durham, Manchester, Isle of Wight og Edinburgh

LONDON: Om du planlegger å besøke den engelske hovedstaden og kombinere dette med en byfest, så er den  kinesiske nyttårsfesten en passe anledning. Her kan du følge den fargerike kinesiske paraden gjennom West End før du går over til Trafalgar Square hvor du kan se forestillinger, dansere, akrobater, drager og flygende løve-danser, opera og kampsport. Gratis er det også. Det kinesiske nyttåret avsluttes med en finale med fyrverkeri og et spektakulært show. Sørg for å stoppe i Chinatown, hvor du kan smake på tradisjonelle delikatesser på restauranter og matboder.
Når: 18. februar 2018
Sted: Chinatown ligger nær stasjonen Leicester Square.

Durham, Nordøst-England
Bli med til Durham University Oriental Museum for å markere slutten av kinesisk nyttår. I løpet av en kveld kan se museet opplyst av lanterner, se tradisjonelt håndverk og lytte til gode historier.
Når: 24. februar
Sted: Durham ligger i Nord-England og omtrent tre timer med bil fra London.

Manchester, Nord-England
I Manchester finnes en av de eldste og største kinesiske samfunn i Storbritannia, med et  hjørne av byen dedikert til kinesisk mat og kultur. Byen har lagt opp til rekke feiringer som vil kulmineres søndag 18. februar med en stor drageparaden.
Når: 18. februar
Reisen: Manchester er en to-timers togreise fra London.

Isle of Wight, Sør-England
På denne øya blir festen en kombinasjon av lyd, farger og mye belysning i Robin Hill Country Park like utenfor Newport på Isle of Wight. Forvent underholdning, lanterne-parade og tradisjonell løvedans.
Når: 10. februar - 25. februar
Reisen: Isle of Wight er tre og en halv times reise med bil og ferge fra London.

Nyttårskonsert, Edinburgh, Skottland
Et spennende program og en rekke forestillinger: Artister fra Guzheng, Konsert med Edinburgh Symphony Orchestra og en rekke klassiske og tradisjonelle kinesiske musikere, inkludert tenor Han Peng, Chen Yehui og den skotsk/kinesiske Daniel Shao.
Når: 22. februar
Reisen: Edinburgh er en flytur eller 4,5 timer med tog fra London.

Alfred jobber med TV-dokumentar - og han lager reisereportasjer til King Goya.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu