Hushovds tre sykkelferietips i Nord-Norge

juli 19, 2017
Sist endret 
juli 19, 2017

Thor Hushovd er rittambassadør for Arctic Race of Norway og tidligere verdensmester i landeveissykling. Han forstår godt hvorfor flere kommer til Nord-Norge for å sykle og trekker spesielt frem tre sykkeldestinasjoner som sine favoritter.

Lofoten: ”Som alle vet er Lofoten et flott reisemål i utgangspunktet, men det blir faktisk enda bedre fra sykkelsetet. Du kommer tettere på naturen, fjellene og fiskeværene, og får virkelig kjenne på den friske sjøluften, sier Hushovd.

Lyngen: ”Lyngen er veldig spektakulært, og et av de beste stisykkelområdene i Norge. I Skibotn er det utrolig mange bra løyper hvor man kan leke seg med terrengsykkelen. Det finnes sykkelstier i Lyngenfjorden som går opp mot 1.000 meter over havet – med uslåelig utsikt”

Øyhopping Helgeland: ”Helgelandskysten passer godt for familier. Her kan man dra på dagsturer på øyene eller sykle en lengre rundtur. Nesnaøynene har vakker natur og gode turmuligheter, eller man kan sykle til kjente landemerker som Torghatten og De Syv Søstre”, sier Thor Hushovd.

Øker mest. Stadig flere ønsker å oppleve Nord-Norge fra sykkelsetet og salget av sykkelpakker vokser. Helgeland Reiseliv kunne i 2016 melde at  utleie steg til ca. 2.000 sykkeldager med Sandnessjøen og Brønnøysund som de største vekstområdene.

”Også i Lofoten, Senja og Tromsø rapporteres det at sykkelutleie for turister blir stadig mer populært, og det er selv-guidede sykkelturer over flere dager det selges mest av. Stadig flere ønsker å kombinere sykkelferien med vandring i fjellet, kajakkpadling og andre aktive opplevelser”, forteller reiselivssjef i NordNorsk Reiseliv, Lena Nøstdahl.

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu