Luksus med røde lykter i vinduene

juni 16, 2014
Sist endret 
juni 16, 2014

GLASGOW: Blythswood Square Hotel er et avslappet og deilig avbrekk fra den ellers travle hverdagen i Glasgow. Med luksuriøse rom, bra frokost og et av Skottlands beste spa har du i grunnen det meste du trenger. Hotellet har fem stjerner, og regnes som et av landets mest luksuriøse. Området rundt hotellet pleide å være byens Red Light-distrikt, og det er lett å forestille seg at de røde lampene plassert i vinduene er et minne om fortiden.

Beliggenhet. Hotellet ligger på Blythswood Square, 150 meter fra en av gågatene i Glasgow sentrum. Sentralbanestasjonen ligger omtrent 500 meter fra hotellet, hvor byens shoppingmekka begynner.

Rom. Romslig med moderne innredning. Med behagelig senger sover man godt, og bystøy eksisterer ikke. Aircondition, god internettforbindelse, TV med gratis tilgang til TV-kanaler og filmer, sittegruppe, minibar og et lite kjøleskap hører med til rommet. Badet er stort og delikat, og badekaret sammen med marmorflisene gir en følelse av luksus. Selve toalettet er avgrenset med en egen skyvedør og det samme er dusjen. Det er dessuten stor skapplass, så dersom du skal være her en stund er det bare å pakke ut.

Mat & Drikke Frokosten serveres i hotellets restaurant Her kan man velge mellom ulike egg-baserte frokostretter fra en a la carte meny. I tillegg forsyner man seg fra en buffet bestående av smoothies, frukt, kornblandinger, hjemmelaget skinke, brød, bakst og syltetøy. Buffeten er presentert på en morsom og annerledes måte. På kvelden forvandles det lyse og lette lokalet om til en koselig restaurant. Her kan du bestille enkeltretter, eller to- og treretters middag til henholdsvis 18,50 og 22 Pund. Personalet har god kunnskap om maten, og forteller gjerne om rettene de serverer eller kommer med en anbefaling. Dersom du har lyst å en drink eller to etter maten bør du ta turen opp i 2. etasje til hotellets bar. Den har nemlig vunnet flere priser for sine cocktails.

Spa. Som gjest har du tilgang til hotellets spa hver dag mellom 07.00 og 09.00, og 18.00 og 21.00. Kjøper du en spabehandling har du tilgang til anlegget hele dagen. Det første som møter deg er velduftende og delikate garderobene. Her får du eget skap med slippers, håndkle og en vannflaske. Omkledningsrom og lukkede dusjer gjør garderobe-opplevelsen veldig deilig. Selve spa-området byr på oppvarmede basseng med muligheter for massasje, klassisk badstue, damp-badstue, dusjer, steamrom og en is-fontene til å avkjøle kroppen. Atmosfæren er rolig og avslappende, og her er alt av bystøy og stress glemt. Behandlingene koster fra 45 til 270 pund.

Service. Servicen er upåklagelig. Betjeningen er hjelpsom, og har god kunnskap om både sine egne produkter og om Glasgow. Spør gjerne om hva som bør oppleves og eventuelt hva du bør holde deg unna. Hotellet har begrenset med parkeringsplass for biler.

Pluss. Spa kombinert med luksuriøse og delikate rom gjør at man har det meget komfortabelt. Med fri tilgang til filmer og kanaler er det ingenting som tilsier at man trenger å forlate rommet hvis man vil slappe av. Beliggenheten er fin, med nærhet til både shopping og restauranter.

Minus. Hotellets eneste heis stjal mye av tiden på hotellet. Den brukte lang tid og trappen var vanskelig å finne. Dårlig kommunikasjon mellom hotellet og spa-avdelingen i kjelleren førte til en rekke unødvendige misforståelser, som beklageligvis ødela mye av helhetsinntrykket. Kontrasten var stor fra å være velkommen i resepsjonen, til en følelse av å ikke være ønsket i spa-avdelingen. Dette er helt uakseptabelt og bør forbedres.

Verdt pengene? Pris for dobbeltrom i juni koster 1354 kroner. For pengene pleier man både kropp og sjel i en avslappet atmosfære. Det er derfor gjestene kommer tilbake. Derfor er ikke romprisen skremmende.
Foto: Sarah Elise Gjemdal
Book rom her: Blythswood Square Hotel

Mads bor i Moss, er fotballspiller og -trener og liker å ta en snartur til en ny by eller land. For ham er det ganske enkelt, Mads er nærmeste nabo med Moss Lufthavn Rygge.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu