Nye attraksjoner i Gøteborg: Fiskekirka står opp fra de døde!

januar 24, 2024
Sist endret 
januar 24, 2024

Øverst på lista står Gøteborgs sjømat-tempel. Kirka med fisk gjenoppstår!

GØTEBORG: I denne byen har kloke hoder boblet over av kreativitet. Siden sist vi hørte noe om Gøteborg har det vært planlagt, og ikke minst bygget, både i bredde og høyde. Nordmenn på Østlandet regner jo denne byen som halvt norsk. Nye attraksjoner i Gøteborg åpner. Ikke minst gjenoppstår «Fiskekirka», bare det en stor begivenhet.

Gode, gamle Volvo er fornyet og inviterer inn i en ny storstue. Favoritten Liseberg oppgraderer parken med nytt badeland og byens berømte “fiskekirke” åpner dørene igjen etter fire år med renovering.

Volvos nye verden: World of Volvo åpnet i sentrum av Gøteborg.
Volvos nye verden: World of Volvo åpnet i sentrum av Gøteborg.

World of Volvo

Wold of Volvo er et nytt landemerke i Gøteborg, en opplevelse og dynamisk møteplass for mennesker og ideer. Det 22 000 kvm store senteret har interaktive utstillinger, arrangementer og kulinariske opplevelser. Ta en nostalgitur og utforsk ikoniske kjøretøy som representerer Volvos historiske utvikling. Bygningen i skandinavisk stil ligger rett ved Liseberg. 

Også Liseberg fornyer seg - nå med vannsklier.

Liseberg vannverden

Oceana ved Liseberg er inspirert av Gøteborgs historie og har 14 ulike vannattraksjoner. Det blir et vann verden unikt i Norden. Besøkende kan nyte roen på en sandstrand innendørs eller prøve vannsklier. Opplev brusende bølger eller flyt sakte fram på Pärlfloden. Badelandet åpner sommeren 2024. 

Feskekörka - eller Fiskekirka - har vært renovert de siste fire årene. Nå åpnes den igjen.
Feskekörka - eller Fiskekirka - har vært renovert de siste fire årene. Nå åpnes den igjen.

Kirka åpner igjen

Gøteborgs sjømatstempel, Feskekörka, åpner igjen etter en grundig renovering som har tatt nesten fire år. Mathallen som er fra 1874 og inneholder både restauranter, barer og utsalg av fisk over disk. Det blir også en helt ny uteservering ved kanalen med 400 sitteplasser. Feskekörka har åpent alle dager, hele året. 

Clarion Hotel Karlatornet

Karlatornet med sine 246 meter er den høyeste bygningen i Norden. I tilknytning til Karlatornet kommer også Clarion Hotel Karlatornet til å åpne i en sidebygning høsten 2024. Hotellet kommer til å ha 300 rom i en 15 etasjer høy bygning, der de beste suitene skal ligge i 58. etasje i selve skyskraperen. Utover det kommer hotellet til å tilby trendy barer, den moderne restauranten Brasserie NÒR og et  spaanlegg. I Karlatornet blir det først og fremst leiligheter, men også en skybar med utsiktsplass som åpner i løpet av 2024.

Svensk Design Museum. Hva er design? Spør og du får svar.
Svensk Design Museum. Hva er design? Spør og du får svar.

Röhsska med dersign

Designhistorier er den neste store baseutstillingen på Gøteborgs designmuseum, Röhsska Museet. Den tar utgangspunkt i spørsmålet; Hva er design? Utstillingen fokuserer på skandinavisk design fra slutten av 1800-tallet til nåtidens design. Skisser, filmer og intervjuer er utgangspunktet for ulike fortellinger. 

Badstuen som blir

Allmänna Bastun ble bygget av gjenbruksmateriale og oppført som en prototype i 2014, og siden den har blitt veldig populær blir den nå permanent i Jubileumsparken. Den nye badstuen vil beholde den karakteristiske fasaden til den nåværende badstuen slik at den beholder sitt unike utseende. Ved siden av finnes  også to saltvannsbasseng i Göta elven, hvor du kan bade hele året.  Et ferskvannsbasseng er åpent i sommersesongen. Bade basseng og badstuer er gratis å bruke. 

Det sies at utsikten fra toppen er bra - hos Hotel Draken.
Det sies at utsikten fra toppen er bra - hos Hotel Draken.

Draken med nytt spa

Stordalens Clarion Hotel Draken åpnet i oktober 2023 og er Gøteborgs høyeste hotellbygning med 33 etasjer. Hotellet har 474 rom, kino, flere restauranter og en skybar med terrasse. I 2024 åpner hotellet en ny spaavdeling med inspirasjon fra Japan. Nye attraksjoner i Gøteborg står i kø.

HER ER 15 FORSLAG I VERMLAND


Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu