Värmland; Nordmenn vil ha svensk julestemning

november 24, 2017
Sist endret 
november 24, 2017

Julemarkeder er populære blant nordmenn i førjulstiden 

Mange benytter muligheten til å ta turen over grensen til Värmland når julehandelen skal gjøres. I tillegg til den typiske grensehandelen tiltrekker også de tradisjonelle julemarkedene seg flere nordmenn.

”Tendensene er positive og vi regner med å se en økning i antall nordmenn som besøker regionen i juletiden i år”, sier daglig leder i Visit Värmland, Jonas Jacobsson. Han utdyper at nordmenn er de mest handleglade blant de besøkende i regionen, noe som merkes godt i tiden før jul.

”Førjulstiden er også høytid for handel, og ikke overraskende finner mange av nordmenn også veien til julemarkedene i Värmland. Norske turister er spesielt opptatt av tradisjoner i førjulstiden, og vi ser at mange av dem derfor setter pris på å ta med familie og venner for å oppleve ekte svensk jul”, sier Jacobsson i Visit Värmland.

Tips til fem julemarkeder i Värmland i desember:

Julemarked på Alsters herregård
Når: 2.–3. desember
Hvor: Alsters Herregård, Karlstad
Alsters herregård arrangerer sitt tradisjonelle julemarked den første helgen i advent. Med over 70 utvalgte utstillere er herregården full av liv denne førjulshelgen. Det bys på lokalprodusert mat, håndverk fra regionen og flere aktiviteter og arrangementer for små og store gjennom helgen. Her kan man ri ponni, prøve seg i smia, fiske i en egen fiskedam og lytte til korsang.
Mer info Alster

Julemarked i Mariebergsskogen
Når: 9.–10. desember
Hvor: Mariebergsskogen, Karlstad
En kjær tradisjon er dette julemarkedet. I to hele dager er parken fylt av julemat fra Värmland, delikatesser og kvalitetsprodukter fra regionens håndverkere. Her er også flere morsomme aktiviteter for barna. Nissen kommer på besøk og det blir kroning av Värmlands Lucia.
Mer info Mariebergskogen 

Jul på Sågudden
Når: 9.–10. desember
Hvor: Såguddens friluftsmuseum, Arvika
Her får besøkende oppleve ekte julestemning i forskjellige hytter, husmannsplass og bondegård, og det er lagt opp til aktiviteter både for barn og voksne. En gruppe spellemenn står for julemusikk, og søndag blir det Lucia-tog. Prøv hest og vogn mellom Arvika torg og Sågudden.

Mer info Sågudden 

Julemarked og Filipstads Lucia
Når: 10. desember
Hvor: Stora Torget, Filipstad
Andre søndag i advent arrangeres julemarked på torget og kroning av Filipstads Lucia. Nisseorkesteret skaper julestemning. Det deles ut julegodt til barna og arrangeres Lucia-tog med lussekatter og gløgg.
Mer info Sågudden 

Julemarked i Gustafsvik:
Når: 16. desember
Hvor: Gustafsvik, Kristinehamn
Byr på lokalproduserte produkter, mat og håndverk. Over 60 utstillere som selger alt fra strikkevarer, juledekorasjoner, interiør og smykker, til hjemmelagde søtsaker, bakevarer, lokale oster og syltetøy.
Mer info Gustafvik

Reise-magasinet King Goya inspirerer og deler erfaringer – på norsk og engelsk. Husk, når du besøker et fremmed land, er du invitert som gjest. Ta kontakt med de lokale og reis gjerne etter oppskriften: ”Pakk lite, dra langt og lev lenge!”.
Følg oss
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Om vi får din e-post vil vi med jevne mellomrom sende deg spennende reisenyheter.
Newsletter Form (#3)
crossmenu